5 strategii mentale care trebuie menținute pentru a avea succes în pierderea în greutate

Pentru a avea succes la pierderea în greutate, nu uita

Continuarea unei diete nepăsătoare fără o pregătire specială nu va face ca efectele pierderii în greutate să dureze mult timp, spune Brian Quebbemann, MD, ca fondator al programului NOU (Nutriție, Exercițiu, Wellness) din California. În scurt timp, greutatea corporală poate reveni, deoarece nu este menținută corect.

Deci, înainte de a vă bucura de schimbările fizice sănătoase care au fost mult timp râvnite, ar trebui să vă dotați mai întâi de strategii mentale, ca cheie inițială în procesul de greutate ideală a corpului.

1. Creează-ți mintea

Începutul este în general cel mai dificil lucru de făcut. Mai ales dacă nu este însoțit de intenții puternice. Acum, încearcă să te gândești la orice motive care te fac să vrei să slăbești cu adevărat. Fie din cauza prevenirii bolilor cronice, nu sunt sigur de forma corpului, fie de mărimea hainelor care devine din ce în ce mai mare.

strategii mentale

Imaginează-ți ce lucruri vei primi mai târziu după ce ai pierdut în greutate. Laudă de la oamenii din jurul tău despre forma corpului tău, evită riscul de boli cronice și alte lucruri la care ai visat de mult timp.

Evitați să vă gândiți excesiv la posibilități proaste care pot să nu apară neapărat. Cu cât intențiile tale sunt mai determinate, cu atât spiritul de a trăi și menține o dietă este mai puternic.

strategii mentale

2. Cereți sprijinul celor apropiați

Nu subestimați energia pozitivă a persoanelor din jur în procesul de pierdere în greutate. Cereți sprijinul familiei, prietenilor și chiar al prietenilor de la birou pentru a vă ajuta să vă monitorizați viața de zi cu zi.

Spuneți-le să nu le fie frică să mustre atunci când „furați” două farfurii de mâncare într-o singură masă, leneși la exercițiu și alte lucruri care pot interfera cu cursul planului de slăbit.

În felul acesta, vei simți că și tu ai responsabilitatea față de ceilalți. Nu doar tu.

3. Creați obiective mici

Unul dintre lucrurile care nu ar trebui să lipsească din lista strategiilor tale mentale este stabilirea obiectivului tău final. Cu toate acestea, în loc să stabilești ținte prea mari care tind să fie dificil de atins, este mai bine să stabilești mai întâi obiective mici pe termen scurt.

Imaginea este așa, dacă aveți un obiectiv de a pierde 10 kilograme (kg) de greutate corporală în următoarele 3 luni, atunci încercați treptat pierzând 3 kg în fiecare lună. Sau dacă doriți să scăpați de obișnuința de a mânca mâncăruri nesecate de 3 ori pe săptămână, începeți să o reduceți doar de 2 ori pe săptămână, apoi devin treptat o dată, până când în cele din urmă reușiți să nu mâncați deloc mâncare.

strategii mentale

În esență, stabiliți o țintă simplă care vă poate încuraja cel puțin să mergeți mai departe pentru a atinge obiectivul final. Dimpotrivă, nu o faceți, deoarece ținta pe care o atingeți pare atât de grea încât, de fapt, vă micșorează entuziasmul pentru a o atinge.

4. Nu vă concentrați prea mult asupra numărului de scale

Numerele enumerate pe cântar sunt de obicei unul dintre factorii determinanți ai succesului sau eșecului afacerii dvs. de a pierde în greutate. Doar că se dovedește că nu vi se recomandă să cântăriți în fiecare zi.

Pe lângă faptul că îți poți schimba greutatea în fiecare zi, poți fi stresat gândindu-te prea mult la modificarea scării acului, astfel încât să nu te concentrezi nici pe procesul pe care îl trăiești în prezent.

În schimb, setați o perioadă specifică pentru a vă cântări greutatea, de exemplu o dată pe săptămână. În plus, un alt lucru pe care trebuie să-l rețineți este că numărul de cântare nu este singurul factor determinant în dietă.

Circumferința crescută a corpului este mai mică, deși nu este însoțită de pierderea în greutate, de asemenea un semn că dieta și exercițiile fizice pe care le trăiești sunt corecte.

5. Recompensează-te

După ce ați stabilit anterior o țintă într-o anumită perioadă, acum este momentul în care o dovediți într-un proces. De dragul de a te motiva să reușești să slăbești, nu doare niciodată să te răsplătești ocazional cu o varietate de activități preferate.

Cuvinte cheie