Activități de vară pentru copii în iunie

Activități de vară pentru copii în iunie

Ce activități facem cu copiii în luna iunie?

Idei de activități pentru fiecare săptămână din luna iunie

Ideile sunt diverse, așa că vei găsi cu siguranță câte ceva potrivit pentru fiecare dintre copiii tăi, indiferent de vârstă. Sugestiile vor fi cu siguranță îndrăgite de copiii între 3 și 12+ ani!

Fiecare săptămână a lunii iunie poate avea activități distractive, cu mai multe domenii de interes ale copiilor, astfel că vei găsi idei de activități de colorat, craft-uri, activități matematice, povești, activități STEM, activități și jocuri în aer liber, jocuri de masă, jocuri de mișcare și altele.

Lasă-te inspirat și fă din luna iunie un timp grozav pentru copiii tăi!

Începe luna cu un calendar colorat care îi încurajează pe copii să facă fapte bune în fiecare zi. O activitate simplă, dar cu impact asupra comportamentului și empatiei. O poți afișa în camera copilului la începutul lunii iunie, pentru a-și urmări progresul mai ușor. De ce să nu faci din această activitate o provocare pentru întreaga familie?

O activitate practică cu un rezultat util. Ideal pentru zilele calde, acest evantai simpatic în formă de pepene roșu este ușor de realizat și perfect pentru decor sau chiar ca să te răcorești. Ai aici instrucțiuni pas cu pas însoțite de fotografii.

Copiii adoră să coloreze, dar distracția e și mai mare când desenele de colorat sunt 3D. De la accesorii pentru plajă la animale marine, copiii pot da culoare verii cu aceste desene 3D tematice, perfecte pentru momentele de relaxare și pentru dezvoltarea motricității fine.

Recomandarea de lectură a săptămânii – La cireșe de Ion Creangă. Îți propunem o versiune scurtă și ilustrată a peripețiilor lui Nică. Ideală pentru a fi citită alături de un bol de cireșe și pentru a deschide discuții despre vară, natură și bunici.

Descoperă imprimarea la soare! Experiment și activitate artistică 2 în 1. O activitate creativă în aer liber care combină arta cu magia razelor de soare – perfectă pentru zilele senine din iunie. În funcție de vârsta copiilor, ei vor avea nevoie de mai mult sau mai puțin ajutor din partea ta. Dar chiar dacă cei mai mari se descurcă singuri, nu pierde ocazia de a petrece timp de calitate împreună și creează-ți și tu o operă de artă la soare.

Bebelușii și preșcolarii pot explora texturi și forme printr-o activitate senzorială simplă și naturală, ideală pentru dezvoltarea simțului tactil. Creează o pungă senzorială cu frunze de vară și descoperă câteva idei despre cum se pot juca cei mici cu ea.

Pentru copiii de la 9 ani în sus îți propunem un set de exerciții scurte și jucăușe pentru antrenarea memoriei și a atenției. Materialul este în format PowerPoint, așa că nu trebuie să imprimi nimic, ci poți începe jocul imediat.

O invitație la descoperirea continentelor și culturilor printr-un joc de masă educativ, perfect pentru o seară în familie cu copii de 9+ ani. În cadrul acestui joc, copiii vor călători prin lume cu un pașaport. Ei vor putea merge mai departe doar atunci când răspund corect la un anumit număr de întrebări. Cum unele dintre ele pot fi mai dificile pentru copii, caută dinainte un site web sau un motor de căutare pe Internet adecvat vârstei copiilor. În acest fel ei vor afla informații noi, dar și cum să le caute și să extragă exact informația de care au nevoie.

Activități de vară pentru copii în iunie

 

O activitate senzorială fascinantă, care îi poartă pe copii în lumea adâncurilor, stimulând simțul tactil și imaginația. Descoperă instrucțiunile de realizare, planșa de fundal, viețuitoare marine de decupat și idei de activități. Poate dorești să folosești această idee ca parte a timpului petrecut cu bebelușul pe burtică sau poate o lipești pe o fereastră joasă pentru a-l încuraja pe copil să lucreze pe o suprafață verticală.

Un set de exerciții interactive pentru copiii peste 9 ani care provoacă mintea și încurajează raționamentul și gândirea rapidă. Scopul jocului este să îți dai seama dacă ceea ce vezi este o vocală, o consoană, un număr par sau un număr impar.