Comportamentul consumatorului si „Alegeri potrivite”pentru produsele agroalimentare romanesti

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 a avut astazi un invitat special. Doamna Otilia Magheru, expert consultant in marketing produse agroalimentare si fondator al asociatiei Tracia Land.

Ne-a vorbit despre modificările comportamentale ale consumatorului, organizarea de evenimente și promovarea produselor românești în perioada epidemiei de COVID-19. De asemenea, consultanta a oferit soluții despre modul cum pot fi puse pe piață produsele agroalimentare autohtone, un exemplu în acest sens fiind oferit de către Casa Unirea.

 

 

Pentru inceput, propunerea este de a organiza 4 evenimente suport, din care 2 vor avea loc în această toamnă, care deschid și închid sezonul recoltelor de legume-fructe autohtone și va aduce împreună instituțiile abilitate, agricultori, procesatori și producători de produse tradiționale, bio, naturale cu sau fără atestat.

La rubrica „ALEGERI POTRIVITE” aducem in prim plan latura spirituala a subiectului abordat in cadrul emisiunii, dar si influentele astrale ale momentului, astfel incat sa fim mai pregatiti  si sa ne simtim mai confortabil cu tranzitele planetare ale Universului.

Ce „Alegeri potrivite” putem face?

De astazi, 29 iulie, am scapat de ciclul lui Mercur si am intrat intr-un nou ciclu, al cunoasterii, prin marele benefic Jupiter. care ne ajuta sa facem o alaliza a celor petrecute de la inceputul anului si pana in acest moment. Cunoasterea „inalta” inseamna acces la informatii si idei inspirate dintr-o sursa Universala mai rafinata, pe care o avem la dispozitie prin intuitie.

Dar, desi spuneam ca Mercur ne slabeste lanturile, incepand din 31 iulie, revine pentru 8 zile, iar tema principala pe care ne-o aduce este cea care se refera la ceea ce gandim sau spunem. Asadar, cumpatare la ganduri si cuvinte.

In perioada 31 iulie – 4 august, tema principala a Universului este  cea a CENTRARII. Suntem invitati sa evitam extremele si sa ne amintim de latura noastra spirituala, pentru a gestiona  constient actiunile care se cer a fi facute. Fie ca vorbim de viata personala sau de cea de business.

 

Ce sa facem?

Relatia noastra cu mancarea este una veche, de cand ne nastem si dupa aer si apa, hrana este al treilea element fara de care nu putem trai. Deci este important cu ceea ce ne hranim, Devenim ceea ce mancam si ceea ce gandim,

Profitati din plin in aceasta perioada de vara de fructele si legumele autohtone proaspete, de sezon, caci au o vibratie mult mai apropiata de corpul nostru. Avand in vedere ca ne-am nascut pe aceste meleaguri, seva lor ne hraneste mult mai bine si mai profund corpurile.

Este necesara nu doar o educatie privind obiceiurile alimentare, ci si o educare a gandurilor pe care le avem zilnic, Gandurile pozitive,  benefice, ne ajuta sa devenim mai sanatosi, folosind puterea imaginativa.

Numeroase boli sunt cauzate de sedentarism, de lipsa de miscare si de folosirea unor alimente nesanatoase, factori care conduc la un exces ponderal.

Emotiile legate de mancare si de alimente folosite in copilarie, sunt adesea piedici in a reusi sa scapam de obiceiuri alimentare nesanatoase sau de dependenta de anumite dulciuri. Prin hipnoterapie (metoda inelul gastric) au loc eliberari emotionale si reprogramari ale subconstientului, astfel incat sa putem ajunge si mentine o greutate corporala optima

Introduceti noi obiceiuri alimentare sau de stil de viata sanatos. Cu pasi mici, pe care sa ii realizati. De exemplu propuneti-va sa mancati un fruct in fiecare zi, sa faceti zilnic 5 minute miscare fizica, ori sa meditati zilnic timp de 5 minute.

Va doresc sa fiti constienti si centrati, astfel incat sa faceti alegerile potrivite si sa folositi alimentele si gandurile benefice pentru voi.

(Ileana Vladut – terapeut holistic&coach)

 

 

 

 

 

Cuvinte cheie