„Alegeri potrivite” pentru a-ti conduce constient viata si a ajunge No.1

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33 a avut-o astazi ca invitata speciala pe Anemaria Gherghel, cea mai bună jucătoare de fotbal tenis din lume.

În cadrul emisiunii moderate de Romeo Chiriac și Laurențiu Ciornei, multipla campioană mondială Anemaria Gherghel a vorbit despre ce înseamnă să fii cea mai bună jucătoare din lume la o disciplină sportivă.

Ne-a vorbit despre performantele obtinute alaturi de echipa antrenata de Tchabass Frederico Tavaressi si despre modul in care a reusit sa se mentina No.1 in lume la fotbal tenis; despre cum imbina zilnic viata personala si cea de sportiv, cu orele de predare de la UNEFS si multe altele.

Ce „Alegeri potrivite” putem face in aceasta perioada?

De astazi, timp de 8 zile, MERCUR ne aduce in prim plan tema ce se refera la GANDURILE si VORBELE noastre. Le putem folosi pentru a face bine si a aduce cunoastere, alinare noua insine si celor din jur sau le putem folosi ca sa facem mai mult rau, sa punem gaz pe foc!  :)))

Tema universala a saptamanii este  CONSERVAREA , iar esecul este cel care ne impiedica in acest caz sa ne atingem scopurile sau obiectivele. Cand vorbesc de esec, nu ma refer neaparat la pierderi, ci si la inconsecventa.

Nu ne putem masura viata doar prin esec sau succes, ci viata merita traita si experimentata asa cum ne dicteaza sufletul. Comparandu-ne cu altii doar ca sa ne biciuim si sa ne dovedim ca am esuat, ca nu suntem destul de buni, nu ne ajuta cu nimic. Ba din contra, ne poate demotiva si ne poate alimenta inactiunea.

Fa comparatii atunci cand doresti sa aflii metode noi prin care poti sa iti depasesti propriile limite si limitari. Astfel poti sa devii mai eficient, mai productiv si mai prosper.  Poti deveni No. 1 in orice domeniu!

Deci, cum arată drumul către eficienta (productivitate) si rezultate acum?

Ei bine, a devenit imposibil să vorbim despre productivitate fără să vorbim despre modul în care îți gestionezi atenția şi energia (totul începe de la cum îţi începi ziua).

Dacă vrei să devii mai eficient, gestionează-ţi productivitatea şi ar trebui sa începi cu dozarea strategică a energiei şi a atenției.

Gestionarea timpului devine importantă numai după ce înțelegi câtă energie şi concentrare vei avea pe parcursul zilei şi stabilești ce îți propui să realizezi.

Degeaba aloci timp dacă nu ai energie şi nu te poți concentra pentru ca faci o multitudine de lucruri simultan sau pentru ca ești bombardat in mod constant de distrageri şi întreruperi…

Atunci când planifici, ceea ce faci este să decizi pur şi simplu când vei investi atenţia şi energia ta, de aceea timpul, atenţia şi energia sunt inseparabile.

Totuși, ce faci când ai o lista luuuungă?

Cea mai bună soluție este să te concentrezi pe cel mai important şi să-i aloci energie multă, dar puţin timp!

Sună absurd, dar ecuaţia e simplă: dacă aloci mai puţin timp, vei fi obligat să aloci mai multă atenţie şi energie.

În plus, evita reacțiile de genul: mai stau 2 ore si termin!

Aceasta este o capcana în care aproape toți cădem…

Când ai mai mult de lucru este uşor să crezi că eşti mai productiv, dar să fii ocupat nu e totuna cu să fii productiv.

La un moment dat vei rămâne fără energie şi agenda ta imensă se va prăbuşi ca un castel din cărţi de joc.

Unica soluție este să înveți cum să-ţi gestionezi energia şi atenția.

Doar așa vei reuși!

Vestea bună este că exista metode şi strategii prin care poţi face asta, dar, până atunci, uite cum poţi să-ţi dai seama dacă ai fost productiv:

La final de zi pune-ţi 3 întrebări:

  • De la 1 la 10, câtă energie mai am? (daca e sub 5 e grav)
  • De la 1 la 10, cât de ușor am fost distras? (daca e peste 5 e grav)
  • Cat la % am realizat din ceea mi-am propus? (daca e sub 70% e grav)

Daca ai un punctaj slab (sau care te nemulțumește), e cazul sa faci ceva în privința asta.

Știu că e complicat să-ţi schimbi stilul de viaţă de la o zi la alta, dar e important să faci ceva. E important să începi de undeva… întreabă un coach, citeşte o carte despre productivitate etc.

Te invit sa faci alegerile potrivite, astfel incat  sa dai la o parte straturile de emotii si tipare mentale negative,  pentru a lasa adevaratul campion sa se manifeste din interiorul tau.  –  Ileana Vladut, terapeut holistic & coach

Ca sa vezi primul noutatile, concursurile si inregistrarile difuzate, aboneaza-te la canalul Youtube.

Cuvinte cheie