Alegeri portrivite pentru a renaste – „I am Invictus!” Emisiune Business Philosophy

Emisiunea Business Philosophy, de la Canal 33, i-a avut astazi ca invitați speciali pe maiorul Gabriel Ion, coordantorul proiectului Invictus

și pe plutonierul major Marius Taifas Bertoni, care  va participa la Invictus Games de la Haga.

Marius Taifas Bertoni alături de alți 19 de militari răniți vor reprezenta România la Invictus Games The Hague în anul 2022, alături de alte 19 națiuni. El se antrenează pentru Invictus Games la atletism, înot, ciclism și volei din șezut.

În cadrul emisiunii moderate de Romeo Chiriac, cei doi invitați au vorbit despre prezența delegației tricolore Invictus la Invictus Games The Hague din 2022 și despre participarea caporalului Eugen Pătru la Jocurile Paralimpice de la Tokyo și alte acțiuni Invictus.

Vizioneaza inregistrarea emisiunii AICI.

Mai jos, rubrica ”Alegeri Potrivite” –  terapeut holistic Ileana Vlăduț

Tema universala actuala este cea a intelegerii si a iertarii, care vine impreuna cu umbra intolerantei. Suntem guvernati in mare parte de emotii, suntem intoleranti si reactionam la starile celor din jur. Uneori nu tocmai ortodox!

Mintea fabrica argumente ca sa ne justifice adesea reactiile, uitand sa mai vada si punctul de vedere al celuilalt. Si uite asa, in loc sa isi indeplineasca functia pentru care ea exista, aceea de a intelege si de a comunica, mintea ia decizii bazate pe ceea ce simtim si ne auto-argumentam ca fiind … adevarul. Al nostru, desigur. Nu cel Absolut.

Avand in vedere ca luna, astrul emotiilor si al trairilor interioare, ne mai insoteste intens si in zilele urmatoare, vom fi mai sensibili la tot ceea ce inseamna emotii. Asadar, e bine sa iertam, pe noi insine si pe ceilalti, inainte de a arunca cu … piatra! Sa iertam ranile trecutului, pentru a ne reconstrui sufletul si trupul.

Faceti alegerile potrivite, aveti compasiune, caci fiecare are momentele lui de suisuri si coborasuri, pe care incearca sa le gestioneze cat mai bine, pentru a-si reveni si a renaste intr-o varianta mai buna a sa.

„I am Invictus”, vorba invitatilor emisiunii. Si maine e o zi, in care e musai sa o luam de la capat, caci soarele rasare iarasi sus pe cer, aducand o noua zi cu potential de a renaste.

Aboneaza-te la canalul youtube si fii la curent cu noutatile despre ALEGERI POTRIVITE!