Alimente ce topesc rapid grăsimea

Alimente ce topesc rapid grăsimea

Topesc rapid grăsimea! Multe alimente banale pe care le consumam zilnic și ne furnizează carbohidrați, proteine, fibre, vitamine, minerale și oligoelemente, au și calitatea de a accelera procesul de ardere a grăsimilor. Trebuie doar combinate în meniuri simple pentru a ajuta la slăbit.
topesc rapid grăsimea
Somonul, pe lista alimentelor cu calorii negative

Aceste alimente accelerează arderea grăsimilor, fie direct – prin inducerea topirii surplusului de grăsimi din organism, fie indirect – prin reglarea ratei de utilizare a energiei de către organism, arată sfatulmedicului.ro

Proteinele cresc în mod semnificativ rata metabolismului, producând căldura – prin efectul termogenic. În timp ce 1 g de grăsime produce circa 9 calorii, 1 g de carbohidrați produce cam 4 calorii. Aceasta explică de ce majoritatea curelor de slăbit implică scăderea consumului de grăsimi„, arată sursa citată.

Alimente cu proteine pentru arderea grăsimilor

Carne slabă: vită, porc, miel, vițel, vânat, iepure, măruntaie;

Pasăre: pui, găina, curcan, fazan, bibilică;

Pește: cod, eglefin, calcan, macrou, păstrav, somon;

Brânzeturi: mai ales telemea slabă și brânză de vaci slabă;

Ouă;

Produse pe bază de soia.

Alimentele care consumă mai multe calorii pentru a fi descompuse decât produc

Aceste alimente consumă mai multe calorii pentru a fi descompuse, digerate și asimilate decât produc. Diferența este compensată prin arderea grăsimilor din corp.

De exemplu, o porție de varză de Bruxelles aduce 50 de calorii, dar sunt necesare 75 de calorii pentru a o digera, adică se consumă 25 de calorii din rezerva de grăsimi a organismului.

Legume: sparanghel, vinete, sfeclă roșie, varză de Bruxelles, varză, morcovi, conopidă, salată verde, fasole verde, praz, ceapă, ridichi, alge etc.

Fructe: mere, caise, banane, mure, prune, nectarine, portocale, kiwi, zmeură, căpșuni, clementine, vișine, coacăze, cireșe, afine.

Nuci, alune, semințe: migdale, alune braziliene, castane, nuci de cocos, alune de pădure, semințe de pin, fistic, nuci.

Pentru a ajuta metabolismul să ardă grăsimi 24 din 24, specialiștii avertizează că trebuie totuși crescut consumul de oxigen, fie printr-un program de exercitii aerobice, precum mersul rapid, mersul cu bicicleta sau înotul, fie prin anumite exerciții de respirație.

Cuvinte cheie