Apa bună şi pétanque, ingredientele ediţiei XVII “MAGIA APEI INFORMATE” Aqua Carpatica

Apa bună şi pétanque, ingredientele ediţiei XVII “MAGIA APEI INFORMATE” Aqua Carpatica

Cea de-a şaptesprezecea ediție a evenimentului “Magia apei informate” susținut de AQUA Carpatica, a avut loc ieri, in parcul Plumbuita din sectorul 2, Bucureşti şi a adus spiritul jocului pétanque pentru a ne destinede şi a ne înfrumuseţa seara.

Copiii au fost încantaţi să îşi testeze măiestria în jocul cu bilele colorate.

O doză bună de focus, o aliniere a mişcărilor mâinii cu gândurile  şi sferele au ajuns din ce în ce mai aproape de micuţa ţintă “cochonnet”.

Competitivitatea  stârnită din dorinţa de fi cât mai buni i-a făcut pe copii să se implice cu seriozitate dar şi cu mare bucurie în joc. Simplitatea şi naturaleţea au făcut seara mai mult decât specială pentru cei care au venit să  ni se alăture jocului în parcul Plumbuita.

Apa Aqua Carpatica ne-a fost ca de obicei alături pentru a ne ostoi setea. Setea corpului, dar şi a spiritului.

Pétanque este noutatea din  vechea trusa de remedii pentru gânduri şi emoţii negative. La rece, mintea se concentrează mai bine. E vreme prielnică să ne antrenăm stapânirea de sine, focusul mintii, dar şi corpul, în cadrul jocului de Pétanque. Vă invit sa faceţi cunoştinţă cu sferele ce aduc bucurie şi linişte în viaţa .” a declarat Ileana Vlăduț,  terapeută BFRP remedii florale Bach (http://perfectlotus.ro), cea care i-a antrenat pe copii la joacă, la joc, dar şi la depăşirea limitelor în autocunoaştere.

(Pétanque este un joc cu bile al cărui scop este de a arunca bilele de metal cât mai aproape de o țintă, o mică bilă colorată, numită și „cochonnet”. Jocul se desfășoară în mod normal pe o suprafață plană de pământ, dar poate fi jucat și pealte suprafețe cum ar fi iarbă sau pietriș. Acest sport se practică ori 1 contra 1, ori în 2 echipe de 2 sau 3 jucători.

Originea jocului de bile urcă în  antichitate. Grecii le utilizau în gimnaziile lor ca exercițiu de forță. Romanii însă l-au făcut un joc de adresă și l-au introdus în Franta când au cucerit  Galia. Spre sfârșitul celui de-al XIX-lea secol, jocul a revenit la modă în Provence.)

modă în Provence.)

Evenimentul lunar “MAGIA APEI INFORMATE” este organizat de Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Ileana Vlăduț

Cuvinte cheie