Apa cu lămâie. Face minuni pentru sănătate. Beneficii la care nu te-ai fi așteptat

Apa cu lămâie. Face minuni pentru sănătate. Beneficii la care nu te-ai fi așteptat

Beneficiile sale merg dincolo de simpla detoxifiere. Un pahar de apă cu lămâie la prima oră a dimineții este unul dintre cele mai apreciate sfaturi de wellness – și nu doar pentru proprietățile sale purificatoare.
apa cu lămâie este benefică pentru sănătate
Apa cu lămâie este benefică pentru sănătate

Despre modurile în care apa cu lămâie poate îmbunătăți sănătatea:

  • ajută la demararea procesului de digestie dimineața
  • ajută, de asemenea, la combaterea indigestiei, a arsurilor la stomac și a balonării. În plus, se știe că lămâia stimulează producția de bilă și de sucuri gastrice și, prin urmare, poate preveni formarea de gaze.
  • „Întărește sistemul imunitar”, mai spune Parada, referindu-se la conținutul ridicat de vitamina C din sucul de lămâie. În plus, este bogată în vitamina B, calciu, fier, magneziu, potasiu și enzime.

Beneficii pentru sănătate

  • Este bună pentru piele datorită conținutului ridicat de antioxidanți care „previn daunele provocate de radicalii liberi”, mai spune Parada.
  • Hidratează organismul și, mai ales la prima oră dimineața, pe stomacul gol, este o modalitate eficientă de a stimula metabolismul.
  • Un alt beneficiu al apei cu lămâie este acela că îmbunătățește gustul unu pahar cu apă.
  • „[Apa cu lămâie] îmbunătățește tranzitul intestinal și hidratează colonul”, mai explică Parada, motiv pentru care poate ajuta în cazul constipației, mai ales pe stomacul gol, la prima oră a dimineții. În plus, lămâia, fiind bogată în fibre, favorizează, de asemenea, sănătatea intestinelor.

Parada subliniază că este important ca temperatura apei să fie călduță și nu fierbinte, deoarece „fiind la aceeași temperatură cu cea a corpului nostru, este absorbită mult mai repede, deoarece nu trebuie să își scadă temperatura pentru a fi digerată”.

Lămâia nu este alcalinizantă

Dintre toate beneficiile pe care le are acest truc, alcalinizarea nu este unul dintre ele, spune Parada. „Se spune adesea că apa cu lămâie ar putea modifica pH-ul sângelui cu efect alcalinizant. Totuși, acest lucru este fals, deoarece rinichii, ficatul și plămânii sunt cei care se ocupă de reglarea acidității sângelui, menținându-l într-un interval de 7,3 – 7,5”, spune ea pentru Vogue.

Cuvinte cheie