Aspecte practice de care sa tii cont atunci cand deschizi un birou sau un spatiu de lucru pentru firma ta

Deschiderea primului spatiu de lucru sau primului birou este un pas mare pentru orice antreprenor sau om de afaceri, in special pentru cei aflati la inceput de drum si care isi vad pentru prima oara visul cu ochii. Pe langa aspectele ce tin de business, in deschiderea unui nou punct de lucru trebuie sa iei in considerare si aspectele practice, ce tin de confortul angajatilor, de delimitarea spatiului si de mobilarea lui.

 

 Afla care sunt aspectele practice de care nu trebuie sa uiti atunci cand deschizi primul punct de lucru

 

Corpurile de iluminat

 

Intr-un birou sau punct de lucru, lumina este importanta atat pentru angajatii care isi desfasoara activitatea, cat si pentru clienti, deoarece corpurile de iluminat pot dicta atmosfera dintr-un loc. Alege corpurile de iluminat in functie de specificul afacerii tale:

 

  • Pentru birouri. In spatiile de birouri conteaza in primul rand lumina naturala. Aceasta e cea mai buna pentru angajati si este o idee buna sa le oferi cat de multa se poate. Din punct de vedere al corpurilor de iluminat, lumina rece sau alba tip neon este printre cele mai folosite, insa poti testa mai multe variante pentru a vedea ce se potriveste cu preferintele tale, ale echipei si cu tipul de spatiu.
  • Pentru spatiile de lucru unde sunt primiti clienti des. In punctele de lucru precum cafenele, librarii sau magazine, lumina calda este o idee buna daca doresti sa dai impresia de spatiu intim, confortabil, calduros. Daca punctul tau de lucru se afla intr-un centru comercial, lumina puternica, tip neon este o alegere buna.

 

Temperatura

 

Temperatura optima pentru un birou este cea care le permite angajatilor sa lucreze confortabil. Ca antreprenor, daca vei deschide un birou, asigura-te ca le oferi acestora un spatiu cu incalzire buna iarna, fie prin centrala, fie prin incalzirea de la reteaua termica a orasului. Totusi, este o idee buna sa achizitionezi si cateva calorifere electrice sau aeroterme pentru situatiile neprevazute in care apar probleme cu incalzirea. Pentru a pastra temperatura optima vara, instaleaza aparate de aer conditionat care sa poata raci cu succes intregul spatiu. Aceleasi recomandari se aplica si in cazul magazinelor sau a altor puncte de lucru, atunci cand climatizarea nu este o optiune.

 

Amenajarea baii si a bucatariei

 

Un birou sau un punct de lucru confortabil trebuie sa ofere angajatilor o baie curata si bine amenajata, dar si o zona mica de bucatarie, unde sa isi poata incalzi mancarea sau sa poata manca in liniste. Pentru o baie care sa le asigure confortul angajatilor, opteaza pentru dozatoare de sapun de la Arli, dar si pentru chiuvete de dimensiuni medii si oglinzi deasupra acestora. In cazul bucatariei, poti cumpara un cuptor cu microunde, un air fryer, o cafetiera sau un espressor, dar si un mobilier de bucatarie de mici dimensiuni pentru a depozita cateva vase.

 

Un birou sau un spatiu de lucru reprezinta o carte de vizita pentru un antreprenor, dar trebuie sa asigure si confortul angajatilor. De aceea, nu uita sa iei in considerare aspectele practice atunci cand deschizi un astfel de punct de lucru si sa amenajezi totul pana la ultimul detaliu.

 

Sursa foto: Pexels.com