Cum reușesc japonezii să-și păstreze tinerețea: 6 Reguli pentru o viață sănătoasă de la Katsuzo Nishi!

Inginerul japonez și antrenorul Aikido – Katsuzo Nishi de mic era un copil foarte bolnăvicios. Medicul de familie le-a spus părinților săi că el nu va ajunge să trăiască până la 20 de ani. Pentru a-și întări organismul, părinții l-au trimis la mănăstire, unde Katsuzo și-a petrecut 3 ani din viață. Căutând metode de a-și îmbunătăți sănătatea, Nishi a citit foarte multe cărți, inclusiv și tratate vechi despre medicina Estului și a Europei. După mulți ani, Katsuzo a elaborat un sistem propriu de însănătoșire a organismului. Lucrarea sa a fost publicată în anul 1927, când autorul avea 44 de ani.

Iată câteva reguli de sănătate de la Katsuzo Nishi

1.Pat tare și drept

Patul tare ,,obligă” coloana vertebrală să stea într-o poziție corectă, în așa fel toate organele își îndeplinesc bine funcțiile. Nishi considera, că o coloană vertebrală dreaptă îl face pe om mai înalt cu câțiva centimetri, dar și asigură un prim pas spre o stare de sănătate mai bună.

2.Pernă cilindrică dură

Iată un fapt curios: japonezii consideră că gâtul strâmb este unul din primele indicii ale unei vieți scurte.

În timpul somnului este dificil să ne controlăm poziția gâtului, de aceea Nishi recomandă să înlocuiești perna obișnuită cu una cilindrică și dură, pe care în timpul somnului se vor afla a treia și a patra vertebră. La început îți va crea discomfort, însă este un efort necesar pentru sănătatea ta.

3.Exercițiul ,,Peștele de aur”

Culcă-te pe spate, pe ceva drept. Mâinile după ceafă, degetele de la picioare se întind spre față. În această poziție începe să vibrezi ca un peștișor, de la dreapta la stânga, câteva minute. Acest exercițiu îndreaptă coloana vertebrală, îmbunătățește circulația sângelui, stimulează producerea globulelor roșii și reglează funcționarea tuturor organelor.

4.Exercițiu pentru capilare

Culcă-te pe spate, pe ceva drept, cu o pernuță mică sub cap. Ridică mâinile și picioarele perpendicular pe linia corpului, tălpile paralel cu corpul. Începe să miști din mâini și picioare, executând niște mișcări vibratorii, oscilatoare pentru câteva minute, ca și alte exerciții de dimineața și seara. Acest exercițiu stimulează circulația sanguină și limfatică.

5.Exercițiul ,,Unirea tălpilor și a palmelor”

Culcă-te pe spate pe ceva drept. Unește palmele în zona diafragmei și tălpile, genunchii cât mai depărtați. Apasă cu pernuțele degetelor de 10 ori, iar apoi cu palmele, una împotriva celeilalte. Pune mâinile în aceeași poziție după cap, întinde-le apoi revino în poziția inițială, trecând cu mâinile unite deasupra feței. Efectuează această mișcare înainte și înapoi de 10 ori.

6.Exercițiu pentru spate și abdomen

Așează-te jos în poziția ,,Lotus”, ridică umerii de 10 ori până la refuz. Înclină capul mai întâi spre umărul drept, până la refuz și repetă mișcarea de 10 ori apoi același lucru și pe partea stângă. Înclină capul în față, încercând să ajungi cu bărbia la piept, de 10 ori, revenind de fiecare dată în poziția inițială. Același lucru înclinând capul pe spate, întinde bărbia sus. Repetă aceleași mișcări, ridicând brațele sus, în prelungirea corpului.

Katsuzo Nishi susținea, că tot de ce omul are nevoie pentru a fi sănătos, se află în interiorul nostru, este important însă să nu cedăm și să ne dezvăluim potențialul. 

sursa:eushtiu.com

Cuvinte cheie