Leac pentru durerile în gât. Sucul cu care facem gargară

Este destul de ieftin și foarte eficient pentru durerile în gât.

Sucul unei legume îndrăgite de mulți români face minuni în sezonul rece.  Rețeta acestui preparat  te salvează de durerea sâcâitoare din gât.
Scapi rapid de durerea în gât cu suc de sfeclă FOTO Shutterstock

 

Că tot e perioada răcelilor, mă gândeam să vă dau un leac pentru angină şi amigdalite. Amigdalita se poate trata foarte repede, în timp de 24 de ore, dar e bine cum apar acele bubiţe să luăm măsuri. Se întâmplă atunci când copilul ne spune că-l zgârie pe gât şi atunci începe să aibă gâtul roșu. Iar reţeta următoare putem să o facem şi noi, oamenii mari, dacă avem nevoie.

Sucul este ieftin și poate fi preparat în casă de oricine. Este vorba despre sucul de sfeclă roșie.

Luăm o sfeclă roșie, o dăm prin răzătoarea aceea mărunțică și, la un pahar de sfeclă rasă punem o lingură de oțet de 9%. O acoperim bine și o ținem patru ore undeva la întuneric, la temperatura camerei.

După cele patru ore, stoarcem sucul de sfeclă și facem gargară cu acel suc din sfeclă cu oțet. Şi trece foarte bine.

E bine să se facă gargara la un interval de două ore şi jumătate.

Știm cât este de neplăcută senzația de usturime în gât sau de gât uscat. Atunci când te doare gâtul, este să bine să consumi anumite alimente. Proprietățile acestora îți vor ameliora de îndată starea.

Alimentația este foarte importantă. În general, când ne confruntăm cu orice tip de afecțiune, este important să renunțăm la zahărul rafinat, este puternic inflamator.

”Rezumați-vă la alimente nutritive”, îndeamnă Cynthia Li, specialist în medicina internă și autoarea cărții ”Noua medicină curajoasă”. Chiar și câteva îmbucături te vor ajuta, dacă este vorba de aceste alimente nutritive. Vitaminele și mineralele te vor ajuta să combați infecțiile. De exemplu, vitamina C și Zinc sunt doi aliați de nădejde.

”Cea mai comună cauză a durerii în gât este o infecție virală”, spune medicul Nate Favini. Avem de-a face cu o inflamație, care cauzează durere.

Medicii recomandă odihnă, lichide calde, cum ar fi supa și ceaiul, fructele, legumele și, surpriză, chiar și înghețata.

Aceasta este cea mai delicioasă terapie. Dr. Favini spune că acest desert savuros calmează durerea de gât și poate reduce inflamația. Important este să alegeți un sortiment fără mult zahăr sau, varianta ideală, să preparați acasă un sorbet din fructe congelate și miere. Va fi absolut delicios.

Cuvinte cheie