Legatura dintre emotii si kilogramele prea multe…sau prea putine

Legatura dintre emotii si kilogramele prea multe…sau prea putine
  • problemele legate de greutatea corpului si procesul emotional prin care trece corpul tau;
  • legatura dintre universul emotional si tendinta de ingrasare;
  • ce emotii stau in spatele problemelor de greutate;
  • cum sa iti mentii starea de motivatie ca sa te tii de mersul la sala;
  • procesul emotional e acelasi pentru persoanele care au kilograme mai putine ca si in cazul persoanelor cu kilograme in plus?

Despre toate astea avem intrebari.

Ne intrebam de ce nu reusesc oamenii sa slabeasca sau sa se ingrase, desi merg constant la sala si au o alimentatie sanatoasa, in mare parte din timp. Am reusit sa explicam de ce se intampla asta.

Oamenii merg la sala pentru viziunea pe care o au astazi, despre cum vor sa arate maine.

Atunci cand o persoana ia decizia sa schimbe ceva in corpul sau, motivele pentru care alege sa faca asta sunt, rational, foarte clare: vrea sa arate mai bine, ca sa se simta mai bine in propria piele, sa fie placut / a de altii, sa se pregateasca pentru un eveniment important din viata ei. Sau o tona de alta motive.

Dar emotional? In universul emotional ce se intampla?

Apar stari cu totul noi, apare motivatia de a incepe, iar dupa 3 zile apare dezamagirea. Apare nerabdarea, apare imaginea din oglinda, care nu se schimba desi deja au trecut 2 saptamani…

Apare lipsa motivatiei. Si obisnuintele trecutului incep sa traga inapoi…

Afla cat de importanta e componenta emotionala in procesul de schimbare a corpului, indiferent in ce directie.

Greseala pe care foarte multi dintre cei care vor sa isi schimbe corpul o fac este ca isi doresc o schimbare rapida si uita sa se bucure de rezultatele mici.

La fel ca in multe alte contexte, rationalul uita de biologie.

Daca timp de cativa ani creierul tau a fost invatat sa vada o forma a corpului tau, sa aiba aceleasi obiceiuri, de un anume fel, e ridicol sa te astepti ca in cateva luni sa schimbi radical tot ce stie el, creierul.

Si asta e principalul lucru pe care uita sa il aiba in vedere oamenii: trebuie sa iti educi creierul, rational si pe cel emotional, ca aceasta noua forma a corpului, acele obiceiuri ce par complet opuse cu ce stia pana acum, sunt de bine, ti le doresti si iti sunt pe plac.

In plus, si chiar cred asta, exista un paradox care da tonul procesului de schimbare:

Ai sa reusesti sa faci o schimbare in corpul tau, in clipa in care reusesti sa accepti ca forma pe care o are el azi, cu bune si rele, e forma in care vei ramane toate viata si, cireasa de pe tort, ajungi sa iubesti si sa respecti forma asta.

Si asta e punctul in care inteligenta emotionala intervine si te sustine in tot procesul de schimbare. Daca stii cum sa o folosesti.

Din acea clipa, cand simti autentic asta, ai sa poti sa iti duci corpul in orice directie vrei tu.

Cuvinte cheie