Lupul-simbol al sălbăticiei, între adevăr și fake news Emisiune Business Philosophy - 14.12.2020

Recent, în Italia, imaginația oamenilor a fost aprinsă de un subiect teribil de incitant. În cotidianul ”Corriere della sera” au fost publicate, în serial, mai multe articole care susțineau că lupii sunt, din nou, la porțile Romei.

Specialiști în cinegetică, medicină veterinară și ecologie au combătut cu argumente științifice informațiile publicate de unul dintre cele mai importante canale media din Peninsulă, socotind evenimentul ca fiind ”un veritabil fake news”.

Un fapt socotit chiar banal care, iată, nu găsește însă o confirmare științifică. Adevărata problemă nu este lupul, ci conflictul social care derivă din prezența acestui animal-totem. La fel ca și mistreții, lupii se apropie de orașe. Acesta este un fapt cert, dar care trebuie privit cu responsabilitate și respect pentru adevăr și cunoaștere.

Despre ce a reprezentat, ce este acum și, probabil, va fi lupul vom vorbi în cadrul ediției de miercuri, 14 decembrie, ora 18:00, a emisiunii ”Business Philosophy” pe Canal 33, cu specialistul nostru Nicu Pârlog, naturalist și jurnalist, fondator al descopera.ro și fost consilier la Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AGVPS).

 

Tot în cadrul emisiunii, moderată de Romeo Chiriac și Laurențiu Ciornei, terapeuta Ileana Vlăduț va prezenta rubrica ”Alegeri Potrivite”, iar actorul Victor Yila va avea pastila ”Munca la negru”.

 

Cuvinte cheie