Mental coaching pentru obtinerea recordului Guiness Book la înot în ape înghețate, cu Paul Georgescu

Mental coaching pentru obtinerea recordului Guiness Book la înot în ape înghețate, cu Paul Georgescu

Emisiunea Business Philosophy de la Canal 33, care va avea loc miercuri, 4 noiembrie, de la ora 18:00, îl va avea ca invitat special pe Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate și deținător a numeroase recorduri în ape libere.

Fostul campion național la polo, care a anunțat că iarna asta o sa încerce să doboare recordul mondial Guiness Book pentru cea mai lungă distanță înotată în apă înghețată, va vorbi în cadrul emisiunii moderate de Romeo Chiriac și Laurențiu Ciornei despre secretele obținerii performanței, programe de mental coaching și cum a ajuns să îi inspire pe tineri.

În situația în care această disciplină nu se va introduce la JO de iarn, este posibil ca aceasta să fie cursa de retragere a lui Paul din Iceswimming. Vor veni nume mari din înotul în ape deschise și ape înghețate din lume: bulgarul Petar Stoychev, irlandezul Ger Kennedy, Răzvan Florea și oficiali din Canalul Mânecii. Ei vin atât pentru a îl observa oficial pe Paul, cât și ca semn de mulțumire pentru tot ce a făcut în această disciplină sportivă.
Data exactă nu este încă stabilită încă pentru ca depinde de mulți factori: temperatura exterioară, temperatura apei, cât și bineînțeles de evoluția pandemiei. Paul speră ca locul să fie în Marea Neagră pe traseul 2 mai – Vama Veche, un traseu de care îl leagă multe amintiri plăcute.
Acolo se desfășoară concursurile lui de suflet: triatlonul Fără Asfalt și concursul înot în ape deschise Cupa Hamsia. Dacă temperatura apei nu va scădea sub 5°, va înota într o piscina semi-olimpica descoperită aparținând unui club din centrul Capitalei.

Printre performanțele lui Paul, care este și profesor de educație și sport la International British School, se numără:

  • Cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii (timpul lui a fost de 13 minute și 36 de secunde);
  • Deținătorul ”Triple Crown” la înotul în ape deschise (Canalul Mânecii, Canalul Catalina și 20 Bridges);
  • Parcurgerea unei mile (1600m) în ape înghețate în România, devenind primul român care reușește asta;
  • Obținerea medaliei de aur la Campionatul Mondial de Înot în Ape Înghețate din Rusia pe distanța de 500 m;
  • Traversarea Canalelor Mânecii, Molokai și Catalina, parte din proiectul Oceans Seven.

După ce a înotat o milă în apele înghețate de la Cercul Polar pe 22 februarie 2020, Paul, în vârstă de 41 de ani, a bătut alte trei recorduri:

  • A fost înotătorul cu cea mai rapidă milă la Cercul Polar (Cath Pendleton din Marea Britanie a înotat, de asemenea, o milă în 32 de minute și 54 de secunde);
  • A fost înotătorul cu cea mai rapidă milă în Antarctica;
  • A fost înotătorul care a înotat cea mai rapidă milă extremă numită Ice Zero (temperatura apei la Cercul Polar a fost de 0.1 grade Celsius).

Unul din secretele lui Paul Georgescu este faptul că se antrenează la sala Alexandreea Club Fitness@Spa din Capitală.

(FOTO: Paul Georgescu alături de Alexandru Hârleșteanu, patronul sălii Alexandreea Club Fitness@Spa)

Tot în cadrul emisiunii Business Philosophy, terapeuta Ileana Vlăduț va prezenta rubrica „Alegeri potrivite”, iar actorul Victor Yila va avea pastila ”Munca la negru”.

Cuvinte cheie