„Alegeri Potrivite” sau prin ce ape inghetate ne scaldam in luna iunie Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate, invitat special la Business Philosophy

Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate și deținător a numeroase recorduri în ape libere a fost astazi invitatul special al emisiunii Business Philosophy de la Canal 33.

Profesorul de educație și sport la International British School a vorbit în cadrul emisiunii moderate de Romeo Chiriac și Laurențiu Ciornei despre secretele obținerii acestor performanțe, programe de mental coaching și cum a ajuns să îi inspire pe tineri.

 

De asemenea, în cadrul emisiunii au vorbit și Anton Zamfir, Andreea Albu. Ana Nănău și Ilinca Duțu, trei dintre aceștia făcând parte din ștafeta României care a traversat Canalul Mânecii.

 

Ce ALEGERI POTRIVITE putem face in perioada urmatoare ca sa depasim „apele interioare inghetate”?

Astazi, 3 iunie,  incepem un nou ciclu de 72 de zile al energiilor astrale, care de aceasta data  va sta sub semnul apei, Si cand spunem apa, ne referim in mod subtil si la  emotiile interioare cele mai profunde, la sensibilitatea materna, feminina si la creativitate. Suntem provocati dar si sustinuti sa invatam sa ne cunoastem si sa ne gestionam emotiile. Unele dintre cele mai profunde, de care poate ca nici nu suntem constienti.

Tot astazi incepe o perioada de 8 zile in care Neptun ,*zeul apelor”, ne acompaniaza intr-un proces de trezire, de constientizare. Indiferent de domeniul la care se refera (personal sau profesional), fiti atenti la insight-urile ce vor aparea in aceste zile.

Vineri seara, pe 5 iunie,  ora 22.18  avem  luna plina, dar si o eclipsa luna, care ne spun că lucrurile bune nu se manifestă întotdeauna ca și experiențe plăcute. Uneori, binele poate veni sub formă de adversitate sau de probleme, Emotiile pot fi extreme, in ambele directii (placute sau mai outin placute). Important este sa invatram sa le gestionam.

Prima parte a lunii iunie este luminoasă, veselă, ne îmbie și susține comunicarea, socializarea, călătoriile, studiile, relațiile cu copiii, cu tinerii în general.

A doua parte a lunii ne va predispune la introspecție, emoții exacerbate, tăcere, orientare spre familie, casă, confort material, sufletesc, domestic,

Eșecul este o treaptă către succes. Nu vă lăsați niciodată descurajați de un eșec. Ridicați-vă din nou și faceți față, cu curaj, dificultăților.” – Sivananda   

DACĂ ÎNVEȚI SĂ ÎȚI CONTROLEZI MINTEA, ORICE E POSIBIL

Ce putem folosi pentru a gestiona apele interioare?

Omul care rezista in conditii de frig extrem, olandezul supranumit si Iceman, a creat metoda Wim Hof, prin care ne invata cum sa controlam corpul si functiile lui in mod constient, folosind expunerea graduala la stimulii externi extremi, puterea mentala si tehnici de respiratie.

Expunerea la rece funcționează ca ridicarea greutăților. Devenim mai puternici în timp. Lucru care se aplica in orice situatie extrema. Perturbatoare.

Cei 3 piloni ai metodei sunt:

  • EXPUNERE GRADUALĂ LA FRIG

Primul pilon al metodei Wim Hof este frigul. Frigul este prietenul tău călduros. Expunerea corpului la acesta în mod corect stârnește o cascadă de beneficii asupra sănătății, incluzând acumularea de țesut adipos maro și arderea ulterioară de grăsimi, reducerea inflamațiilor pentru a facilita un sistem imunitar fortificat, niveluri hormonale echilibrate, calitatea îmbunătățită a somnului și producerea de endorfine – substanțele chimice de bunăstare din creier care vă ridică în mod natural starea de spirit.

  • PREGATIRE MENTALĂ CORESPUNZĂTOARE

Al doilea pilon al metodei wim hof este mentalitatea. Mentalitatea sau concentrarea este temelia celorlalte două: atât expunerea la rece cât și respirația conștientă necesită răbdare și dedicare pentru a fi pe deplin stăpânite. Înarmați cu determinare și concentrare, sunteți pregătiți să explorați și, eventual, să vă stăpâniți propriul trup și propria minte.

  • RESPIRAȚIE

Al treilea pilon al metodei Wim Hof este respirația. Respirăm mereu și totuși nu suntem în cea mai mare parte conștienți de potențialul extraordinar al respirației. Nivelurile ridicate de oxigen dețin o bogăție de beneficii, iar tehnica de respirație specializată a metodei Wim Hof le dezvăluie pe toate: mai multă energie, nivel redus de stres și un răspuns imunitar sporit pentru a ataca rapid agenții patogeni.

As adauga BUCURIA, care ne ajuta sa trecem cu brio peste multe. Conectarea la latura noastra copilareasca si jucausa. Ca tot suntem in luna dedicata Copiilor. Nu doar a celor mici ci si a copilului nostru interior.

Asadar va doresc sa faceti alegerile potrivite pentru a ajunge la apele voastre interioare mai profunde si pentru a termina cursa pe uscat, adica gestionand cu mintea constienta emotiile care incearca sa va destabilizeze.

 

Aboneaza-te la canalul Youtube Ileana Vladut si afla saptamanal ALEGERILE POTRIVITE. Si multe altele!

Cuvinte cheie