Metode de gestionare a STRESULUI

In Mental Coaching On
- Updated

Cel mai important lucru in gestionarea stresului este eliminarea cauzei. Deseori, poate parea dificil, insa, avand in vedere efectele negative ale stresului pe termen lung, cu siguranta merita efortul.Cel mai important lucru in gestionarea stresului este eliminarea cauzei. Deseori, poate parea dificil, insa, avand in vedere efectele negative ale stresului pe termen lung, cu siguranta merita efortul.

Iata cum puteti proceda:
• Daca stresul provine dintr-o lipsa acuta de timp, programarea eficienta a timpului, insotita de o disciplina mai buna poate rezolva problema. In programul nostru zilnic exista foarte multi “timpi morti”. Ei pot fi transformati in “rezerva” de timp daca invatati sa-i folositi corespunzator. Creati-va o lista cu activitatile pe care le aveti de facut, calculandu-va corespunzator inclusiv pauzele dintre ele.

• Realizati la timp cele mai importante activitati, astfel incat sa nu se transforme in urgente. In caz contrar, acestea vor constitui o sursa suplimentara de stres. De exemplu, daca v-ati propus sa faceti ordine intr-un sertar si amanati acest lucru, cu fiecare deschidere a sertarului tensiunea mentala se va amplifica si va consuma din energia pe care ati fi putut s-o folositi, in mod creativ, in alte activitati. Disciplina va va da o senzatie sporita de control.

• O data sau de doua ori pe saptamana, masati-va capul cu ulei de ricin. Va va relaxa la nivel mental. In plus, parul va capata un aspect foarte frumos si sanatos.

• Este foarte important ca, pentru o mai buna relaxare musculara, zilnic sa efectuati un (auto) masaj al intregului corp cu un ulei presat la rece. In perioadele de stres, pielea devine mai sensibila fata de stimulii externi, ceea ce va amplifica tensiunea mentala. Masajul cu ulei normalizeaza receptivitatea cutanata, diminuand astfel senzatia de stres.

• Incercati sa mancati la timp si sa dormiti suficient. Altfel, receptivitatea la factorii externi perturbatori devine tot mai ridicata.

• Stimularea senzoriala nearmonioasa poate induce senzatia de stres chiar si atunci cand acesta nu exista. Audierea muzicii rock, mai ales cu volumul ridicat, vizionarea filmelor de groaza, inhalarea fumului de tigara sau a mirosurilor neplacute (chiar si a parfumurilor sintetice puternice), imbracamintea din fibre sintetice, sunt factori care amplifica serios tensiunea mentala. Indicat ar fi sa ascultati muzica clasica sau ambientala, sa urmariti filme relaxante, comedii, sa purtati imbracaminte din fibre naturale (bumbac, matase, in), sa folositi doar parfumuri naturale pe care le puteti prepara chiar dumneavoastra etc.

• In fiecare dimineata, aplicati cu degetul in fiecare nara cate doua picaturi de ulei de cocos. In medicina traditionala indiana se considera ca nasul este “poarta” pentru creier. Remediile administrate pe nas ajung mult mai repede la nivel cerebral. Nuca de cocos este unul dintre cele mai bune remedii ce hranesc celula nervoasa.

Imagini pentru no stress

sursa:indianherbal.ro

You may also read!

REȚETA ZILEI de 22 Octombrie pentru a FI OM (Sportiv!)

Află zilnic mesajul OMULUI și mesajul INIMII prin „REȚETA ILENUCĂI”. Vei afla reteta optima pentru fiecare zi. Mesajele vin sub forma a doua chei

Read More...

Antreneaza“muschii” fitness-ului spiritual pentru a te simti fericit, energic si in echilibru

Multi stim cum sa ne mentinem corpul in forma, dar stim sa avem grija si de minte? Asa cum

Read More...

REȚETA ZILEI de 21 Octombrie pentru a FI OM

Află zilnic mesajul OMULUI și mesajul INIMII prin „REȚETA ILENUCĂI”. Vei afla reteta optima pentru fiecare zi. Mesajele vin sub forma a doua chei

Read More...

Mobile Sliding Menu