Ziua complimentelor. Nu fi zgârcit să faci complimente: gesturi simple, gratuite, ușor de oferit și de primit

Complimente – sunt gratuite, ușor de oferit și de primit, îi fac pe oameni fericiți și construiesc încredere. Deci, da, fa cuiva un compliment  pe 24 ianuarie, de Ziua  funny a Complimentelor!

Postează nota cu "bună treabă!"scris pe ea."Nice work!" written on it.
Complimentează pe toată lumea pe care o întâlnești astăzi. 

Această zi neoficială a fost începută în 1998 de Debby Hoffman și Kathy Chamberlin, ca o modalitate „de a spune oamenilor din viața noastră cât de mult îi apreciem.”

Sinceritatea este cheia

In agitația vieții noastre de zi cu zi, este ușor să începem să-i luăm pe cei dragi și pe oamenii din jurul nostru. Complimentul de azi încearcă să schimbe asta. Încurajează oamenii să facă o încercare conștientă de a lăuda. Si de a recunoaște lucrurile mici (și mari) pe care alții le fac pentru ei.

Complimentarea nu trebuie să fie intimidantă sau grea. Pentru a fi sinceră și sănătoasă din inimă, trebuie să vină din inimă. Pentru a oferi un compliment autentic, experții sugerează să găsești ceva pe care îl admiri la persoana pe care vrei să o complimentezi. Ar putea fi vorba despre o treabă bine făcută, o abilitate pe care o au, o rochie pe care au purtat-o sau ceva ce au făcut recent pentru a vă impresiona.

Ceea ce se întâmplă

Complimentele nu numai că ajută la răspândirea bucuriei, ci ajută și la crearea de legături. Cercetările au arătat că oamenii tind să graviteze spre alte persoane pozitive atât în mediul personal, cât și în cel profesional.

Aprecierea altora creează, de asemenea, o atmosferă de admirație reciprocă – lăudați pe cineva cu adevărat o dată sau de două ori și sunteți obligat să primiți un compliment sau două înapoi.

Concluzia este aceasta: oferirea de complimente nu numai că face cealaltă persoană fericită, ci și te poate face fericit, îți poate spori stima de sine și te poate ajuta să-ți faci prieteni.

Ziua Mondială a complimentelor

O sărbătoare similară numită Ziua Mondială a Complimentelor este sărbătorită în fiecare an pe 1 martie. Această sărbătoare este uneori numită și Ziua Internațională a complimentelor.

Cum să sărbătorim?

  • În timp ce noi credem că în fiecare zi a anului ar trebui să fie Compliment zi, fie suplimentar gratuit la 24 ianuarie.
  • Nu fi zgârcit să faci complimente. Nu pierzi nimic apreciind un prieten, un coleg sau un membru al familiei.

știați…

… cuvântul compliment este derivat din latină, complere, ceea ce înseamnă a umple?

Cuvinte cheie