Metode pentru întărirea unghiilor. Le va îmbunătăți sănătatea și aspectul

Metode pentru întărirea unghiilor. Le va îmbunătăți sănătatea și aspectul

Ruperea frecventă a unghiilor este foarte neplăcută, mai ales dacă ești femeie și-ți dorești să menții un aspect îngrijit al mâinilor. Dacă alegi să adopți câteva modificări în stilul de viață, le poți face mult mai rezistente. Citește despre sfaturi pentru întărirea unghiilor.

Sănătatea și aspectul unghiilor pot fi îmbunătățite prin intermediul unor modificări în alimentație și a limitării expunerii la anumiți factori. Câteva schimbări simple și eficiente te pot ajuta să le faci mai puternice și mai atrăgătoare.

Sfaturi pentru întărirea unghiilor

Unghiile pot fi influențate de o serie de factori, care le pot afecta în mod semnificativ rezistența și aspectul. În același timp, orice simptom neplăcut de la nivelul acestora poate indica prezența unei afecțiuni medicale sau a unei boli.

Ai la dispoziție mai multe metode simple și naturale pentru a rezolva fragilitatea unghiilor. Totuși, dacă starea lor de sănătate se înrăutățește sau continuă să se rupă frecvent, este indicat să ceri consultul unui medic dermatolog pentru a primi un diagnostic și un tratament adecvat.

Diminuează expunerea la apă

Dacă îți ții mâinile prea mult timp în apă le poate provoca slăbire și fragilitate. Din acest motiv, se pot rupe mai frecvent, potrivit Healthline. Poți purta mănuși atunci când speli vasele sau faci alte treburi casnice pentru a reduce expunerea excesivă la diferite lichide.

Hidratează-te corespunzător

Consumul unui aport optim de apă îndeplinește un rol important pentru sănătatea organismului, fiind printre aceste sfaturi pentru întărirea unghiilor. Fără un nivel de umiditate corespunzător, unghiile pot deveni casante, se pot rupe și se pot exfolia cu ușurință. Consumul de apă le ajută să rețină umiditatea și să-și mențină rezistența.

Evită să aplici ojă timp de câteva săptămâni

Chiar dacă multe femei aplică ojă pe unghii pentru a le da un aspect mai plăcut, este de preferat ca din când în când, să eviți acest obicei timp de câteva săptămâni. Dacă nu faci o pauză, substanțele chimice le pot deteriora.

Consumă acizi grași Omega-3

În mod natural, acizii grași Omega-3 întăresc unghiile, deoarece ajută la îngrijirea celulelor din patul unghial. Încurajează absorbția nutrienților, deoarece sprijină unghiile să crească mai puternice și mai sănătoase, conform Holland and Barrett.

Taie-ți unghiile

Unghiile lungi sunt mai predispuse să se rupă și să se prindă în diferite lucruri. În schimb, când le lași la dimensiuni mai mici au șanse mai reduse să fie ciobite, crăpate sau despicate. Tăierea acestora cu regularitate, le poate ajuta să se regenereze pentru a deveni mai rezistente, fiind printre aceste sfaturi pentru întărirea unghiilor.

Consumă vitamina B7 (biotină)

Biotina, denumită și vitamina H sau vitamina B7, face parte din complexul de vitamine B. Deoarece este solubilă în apă, organismul nu o poate depozita, de aceea ai nevoie să o consumi zilnic. Biotina poate contribui la întărirea părului și a unghiilor. În plus, poate sprijini funcționarea optimă a sistemului nervos. Aceasta poate fi obținută din alimente, precum sardinele și leguminoasele, sau din suplimente alimentare, la indicația medicului.

Cuvinte cheie