22.02.2022 „nyan-nyan-nyan” Ziua Națională a Pisicilor în Japonia

În fiecare 22 februarie, iubitorii de pisici din Japonia sărbătoresc Ziua Națională a Pisicilor. O zi dedicată pisicilor nu este unică în Japonia. De exemplu, Ziua Națională a Pisicii din SUA este pe 29 octombrie, iar cea din Canada este pe 9 august.

În urmă cu mai bine de 30 de ani, în 1987, Comitetul Executiv pentru Ziua Pisicii din Japonia a ales 22 februarie după un sondaj de peste 9.000 de iubitori de pisici.

Data 2-22 poate fi pronunțată ni-ni-ni, ceea ce sună aproape de echivalentul japonez al mieunatului pisicii: nyan-nyan-nyan.

22.02.2022 – singura zi palindrom din anul 2022!

Sute de iubitori de pisici se aduna pentru a reflecta asupra virtuților extraordinare ale pisicilor și pentru a face rugăciuni pentru longevitatea animalelor lor de companie.

Anul acesta, 2022, este deosebit de special pentru că anul poate fi spus asemănător pisicii, nyao-nyan-nyan, adăugând un plus de farmec felin acestei zile speciale.

Iubitorii de pisici postează fotografii cu prietenii lor imblăniți pe rețelele de socializare, unii îmbrăcându-se similar.

Pisicile sunt probabil cele mai populare animale de companie din Japonia. Au capacitatea uimitoare de a reduce stresul și anxietatea umană. Gestul de mângâiere a blănitei pisicii eliberează substanțe chimice calmante in creier, scade tensiunea arterială și îți încetinește ritmul cardiac.

Torsul este unul dintre cele mai reconfortante și liniștitoare sunete din lume, cunoscut pentru a ajuta oamenii să se recupereze mai repede după răni. Poate că acest lucru este deosebit de important acum, deoarece continuăm să facem față condițiilor stresante ale unei pandemii prelungite.

Toată lumea poate intra cu bucurie în spiritul acestei sarbatori!