Monumentul care își dezvăluie adevărata „față” doar o singură dată pe an și doar pentru 1 minut!

Monumentul care își dezvăluie adevărata „față” doar o singură dată pe an și doar pentru 1 minut!

Fiecare stat își onorează memoria istorică, apărătorii militari ai patriei, veteranii. Bineînțeles, o țară atât de patriotică precum Statele Unite ale Americii nu este o excepție. Aici este foarte dezvoltat cultul patriotismului față de drapel, stat, armată și nu doar. Deci, nu este surprinzător faptul că în America a fost creat un monument comemorativ atât de interesant și neobișnuit.

În Arizona, în sud-vestul Statelor Unite ale Americii, există un orășel numit Anthem. Acolo stă un memorial neobișnuit soldaților forțelor armate americane care au participat la diferite războaie și conflicte.

Anul întreg, acest monument arată absolut diferit de ceea ce a fost planificat: pare a fi un fel de sculptură de artă avangardistă, cu un sens misterios și de neînțeles pentru majoritatea oamenilor. Dar, totul se schimbă într-o singură zi a anului: 11 noiembrie. Aceasta este o zi solemnă pentru poporul american: Ziua Veteranilor Forțelor Armate.

Așadar, în fiecare an, în data de 11 noiembrie, la ora 11 și 11 minute, monumentul își arată adevărata simbolistică și idee, astfel încât toată lumea să înțeleagă care este sensul acestei structuri ciudate la prima vedere.

Doar o dată pe an, raza soarelui trece prin cinci găuri speciale din cele cinci coloane, astfel încât aceasta luminează mozaicul de pe pământ – simbolul statului american.

Cele cinci coloane, una după cealaltă, reprezintă o desemnare simbolică a unității celor cinci forțe armate ale Americii: forțele terestre, forțele navale, forțele aeriene, Marines Corps și Paza de Coastă a SUA. Pe fiecare coloană se află emblema fiecărei forțe armate în parte.

Arhitecții și designerii complexului memorial au investit mult timp și efort pentru a gândi și calcula totul. Într-adevăr, pentru ca ideea să funcționeze, a fost necesar să se calculeze totul cu maximă precizie. Dar, se pare că le-a reușit de minune! (eusthiu.ro)

Cuvinte cheie