O zi de PACE din 365 e un început bun

O zi de PACE din 365 e un început bun

Pe 21 septembrie se serbează Ziua Internaţională a Păcii, zi dedicată păcii mondiale, eliminării războaielor şi cooperării între oameni.

Această zi a fost infiitata pentru a promova pacea în lume şi în casele noastre, pentru a pune capăt violenţei din comunităţile în care trăim şi din şcoli. Această zi se adresează fiecărui om de pe Pământ, din toate sectoarele societăţii – autorităţi, instituţii internaţionale precum Naţiunile Unite, organizaţii regionale, organizaţii neguvernamentale nonprofit şi cetăţenilor.

Din 1981 şi până astăzi, milioane de oameni au ajuns să serbeze această zi, în toate colţurile lumii. Evenimentele desfăşurate variază de la întâlniri ale conducătorilor de stat, conferinţe, adoptarea de rezoluţii, la trimiterea de ajutoare medicale în zone de conflict, furnizarea de alimente, la adunări publice şi concerte la care participă mii de oameni. Pentru a inaugura ziua, Clopotul Pacii este tras la Sediul Natiunilor Unite. Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele.

Din 2005, Ziua Internaţională a Păcii capăta o nouă însemnătate – devine o zi în care încetează conflictele armate, focurile şi violenta timp de 24 de ore.

Dacă te întrebi de ce contează acesta 24 de ore, afla că:

•  în 24 de ore pot fi trimise prozivii de alimente şi medicamente victimelor şi refugiaţilor din zonele de conflict în care în mod normal avioanele nu pot ajunge

•  în 24 de ore milioane de copii din zonele de conflict pot fi vaccinaţi (în 2009 peste 1,4 milioane de copii din Afganistan au primit vaccin)

•  în 24 de ore pot fi mutate victimele de război şi refugiaţii

•  24 de ore reprezintă un răgaz în care cei care lupta se pot gândi la ceea ce fac şi la victimele pe care le lasă în urmă

•  sunt 24 de ore în care peste 100 de milioane de oameni din peste 100 de tari militează pentru acelaşi lucru

•  1 zi din 365 e un început bun

Totuşi avem nevoie să sărbătorim Pacea din interiorul nostru… Să lăsăm să răsune clopotul păcii în inimile noastre în fiecare secundă de acum încolo… Pacea interioară este primul pas către pacea mondială.

Fie ca Pacea să dăinuie pe Pământ!

Sursa: ceasul.ro

 

Cuvinte cheie