Plante campion la detoxifierea sângelui

In Gândul Zilei, Terapie & Sanatate On
- Updated

Există două aspecte importante în procesul de purificare a sângelui: stimularea circulației sanguine și folosirea plantelor care să elimine toxinele din sistemul circulator. Există diverse plante care se pot folosi sub fomă de ceai sau de tincturi și sunt foarte eficiente în curățatea sângelui. Iată câteva plante care au efecte miraculoase și care se găsesc la tot pasul.

• Urzica: fă-ți un pahar de suc, pe care îl bei dimineața; pui o mână de urzici într-un pahar plin pe trei sferturi cu apă și mixezi 2-3 minute, apoi strecori. Important pentru purificarea sângelui, pe lângă efectul depurativ, este faptul că urzicile stimulează procesul de formare a globulelor roșii, a globulelor albe și a trombocitelor. De asemenea, ceaiul de urzică este foarte bun în lupta cu tusea, astmul, reumatismul, probleme ale pielii, alergii și infecții ale tractului urinar.
• Păpădia este o altă plantă binecunoscută pentru funcția depurativă și detoxifiantă, ca și pentru efectul ei tonifiant. Păpădia fluidifică sângele și acționează ca hipoglicemiant și hipocolesterolemiant, detoxifică întregul organism, eliminând mai ales toxinele infecțioase din ficat și bilă, dar este folosită și pentru a trata infecțiile, edemele, și problemele vezicii biliare. De asemenea, are efect diuretic, tonic și ușor laxativ.
• Argila se poate folosi sub formă de pulbere sau granule și are capacitatea de a absorbi toxine, metale grele și alți contaminanți din organism; în plus, eliberează glandele endocrine, ajută flora intestinală, repară leziunile tubului digestiv, tratează deficiențele de minerale, anemia, ulcerele și are efect antistress și antidepresiv.
• Coada șoricelului: pe lângă detoxifierea organismului și întărirea imunității, această plantă este folosită la tratarea hepatitei, colecistitei, indigestiei, colitei și a acneei, și se mai folosește ca adjuvant în hemoragiile interne, favorizând cicatrizarea leziunilor.
• Amestec de plante: pentru purificarea sângelui există diverse rețete de ceaiuri din amestecuri de plante. Una din variante ar fi un amestec de cimbru, frunze de roiniță, vinărițăa și frunze de fag de pădure. De asemenea, pentru tonifierea organismului se recomandă o ceașcă de ceai cald din frunze de mur, frunze de zmeur și frunze de coacăz negru.
• Dacă nu ai timp să alergi după diverse plante și să prepari licori, există alteranativa magazinelor naturiste: cere un complex natural pentru curățarea sângelui, pe bază de argilă și plante medicinale. O formulă optimă conține, pe lângă plantele despre care am vorbit deja, brusture, trei frați pătați, rocoina, rădăcină de cicoare și păpădie, flori de soc, ulei esențial de lămâie și ulei esențial de portocale.

Alta varianta rapida  de detoxifiere este remediul floral Bach de Mar paduret (Crab Apple), care actioneaza ca un purificator cu dubla actiune: atat la nivel fizic, cat si  mental.  Alte remedii purificatoare emotionale si recomandarile lor gaiti aici: http://perfectlotus.ro/terapii-cu-esente-florale-bach/   Detoxifiere plăcută!

 

sursa : www.libertatea.ro

You may also read!

Autentici la ediţia XXI MAGIA APEI INFORMATE

Vă invităm la cea de-a douăzecişiuna ediție a evenimentului “Magia apei informate”, susținut de AQUA Carpatica, ca să reînvăţăm

Read More...

„Body Mind Spirit Expo” – inca un succes la final de editie XXV

A XXV-a editie a festivalului „Body Mind Spirit Expo” s-a incheiat astazi, dupa trei zile pline, in care vizitatorii

Read More...

AQUA Carpatica Kids susține micile mari victorii ale copilăriei la spectacolul Disney On Ice – Reach the Stars

Visurile devin realitate atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari în cadrul superproducției Disney On Ice care

Read More...

Mobile Sliding Menu