Detaseaza-te si fa „Alegeri Potrivite”.Tehnici de supraviețuire pentru perioada „COVID-19” In cadrul emisiuii Business Philosophy, invitat un erou INVICTUS

Adevaratul scop al dezamagirii este acela de a ne invata arta rara a detasarii.

Arta de a lasa sa plece din viata ta ceea ce nu mai rezoneaza cu ce si cine esti. Asadar, e cazul sa invatam sa lasam asteptarile deoparte si sa nu mai avem atat de multe conditii si pretentii impuse de la viata. Nu poti exersa niciodata pentru a fi tu insuti. Acesta este un dar. Poti doar sa te dai la o parte din calea vietii si sa o lasi sa curga prin tine.

Paradoxal, in aceasta perioada de izolare, senzatia de criza data de Covid-19, ne face sa exageram uneori ingrijorarile. Sigur ca neprevazutul ne-a cam pus bete in roate planurilor pe care le-am gandit. Putem insa sa ne adaptam situatiei nou create, ca sa supravietuim si sa invingem „virusul”. Asa cum o corabie nu stie intotdeauna incotro bate vantul, ci poate doar sa isi ajusteze panzele, pentru a prinde curentul si vantul potrivit, putem sa ne readaptam si noi.

De fiecare data cand ajungem jos, cand „murim”, avem puterea de a renaste din propria cenusa, ca o pasare Phoenix. O putem lua de la zero. Asa cum a facut-o, dupa ce a fost grav ranit in Afganistan, Eugen Manaila, erou Invictus, invitatul de astazi al emisiunii Business Philosophy.

Pana pe 20 aprilie, astrologic, Universul se joaca mai mult cu noi si vrea in schimb sa il tratam la fel de jucaus, chiar daca noua situatia ni se pare…sumbra.

Suntem chemati sa privim viata prin ochii unui copil, cu inocenta si sa vedem in spatele dramei si comedia cosmica! Sa vedem ca, adesea, ne luam prea in serios si uitam de noi insine. Viata e deja completa. E nevoie doar sa ne dam straturile de emotii negative si de tipare la o parte, astfel incat sa ne …redescoperim.

Daca nu suntem din cand in cand „testati”, nu putem sa ne dam seama atat de usor, cat de puternici suntem.

Nu conteaza ce sau cine suntem, caci ne schimbam mereu. Asadar, sa lasam  viata sa curga prin noi, sub toate formele.

Cum sa ne detasam in aceasta perioada de „supravietuire COVID-19”?

 • foloseste picaturi din remediul floral Bach  de Cicoare; te ajuta sa scapi de atasamente si de …constipatie (la propriu si la figurat)
 • zambeste mai des
 • joaca-te…chiar daca varsta din buletin arata ca nu mai esti in frageda pruncie
 • coopereaza cu cei din casa si familia
 • deseneaza; te invit la atelierele online de  desen mandale 
 • practica-ti mai des hobiurile…din perimetrul casei
 • roaga-te; nu doar acum in postul Pastelui
 • fa miscare fizica cu ce ai prin casa si respira profund
 • ai discernamant; filtreaza  stirile  reale de dezinformarea din mediul online
 • mananca sanatos; acum nu mai poti baga scuza cu”nu am timp”
 • citeste, uita-te la filme motivationale
 • si lista poate continua :)))

Detaseaza-te si fa „Alegeri Potrivite”, astfel incat lumina ta interioara sa straluceasca si dupa Sfintele sarbatori pascale.

Ileana Vladut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cuvinte cheie