Puteți înțelege oamenii doar dacă îi simțiți în voi Puterea empatiei și înțelegerii

Puterea empatiei și înțelegerii

„Puteți înțelege oamenii doar dacă îi simțiți în voi.” – John Steinbeck

Meditația de astăzi este despre puterea compasiunii – de a comunica cu un alt suflet cu o inimă deschisă și o minte deschisă. Această putere de empatie și acceptare face parte din puterea transformatoare a iubirii.

Nu este necesar ca noi să încercăm să vindecăm sau să schimbăm pe cineva. Este suficient să ascultăm, să vorbim și să acționăm din deschiderea noastră, acceptând conștientizarea. Această conștiință de moment prezent are claritate, receptivitate și iubire în ea. Fiind sinele nostru cel mai profund, vom simți și înțelege în mod natural o altă persoană din același nivel profund de conștientizare.

Reflectanad asupra textului anterior, raspunde la urmatoarele intrebari, scrie-le intr-un jurnal si observa ce afli despre tine.

Întrebarea 1 din 4
Cui din viața ta ar putea folosi mai multă empatie și înțelegere, chiar și atunci când nu este ușor de oferit? Rețineți că relațiile noastre cele mai dificile au potențialul de a fi cei mai mari profesori ai noștri.

Întrebarea 2 din 4
Enumerați câteva moduri prin care puteți oferi mai multă empatie acestei persoane. Luați în considerare ceea ce vă face să vă simțiți înțeleși, văzuți și auziți și întrebați-vă cum puteți să le extindeți aceleași lucruri. Câteva exemple ar putea fi ascultarea cu atenție simpatică, nu ceartă, renunțarea la necesitatea de a fi corect sau arătând activ mai multă apreciere.

Întrebarea 3 din 4
Noi versus ei  – gândirea aceasta poate trece neobservata. Enumerați un grup, o rasă, o religie sau un partid politic fata de care vă simțiți potrivnic. Acum petreceți un moment în jurnal, scriind despre un subiect cu care nu sunteți de acord cu ei. Facati asta privind din punctul lor de vedere, într-un mod simpatic.

Întrebarea 4 din 4
Utilizați spațiul liber din jurnalul personal pentru a reflecta mai mult asupra experienței pe care o aveti astazi.

(Deepak Chopra)

 

 

Cuvinte cheie