Remedii florale Bach: Sportivi si actori celebrii care le folosec pentru echilibru emotional

Uneori, mentinerea echilibrului corp-minte devine cu adevarat complicata, in special in momente de stres maxim. Multe dintre disconforturile si tensiunile, atat fizice, cat si psihologice, apar ca o consecinta a lipsei de comunicare care exista intre minte si trup. In astfel de zile de coplesire extrema incepi sa simti mici „dureri” la nivelul corpului: dureri de cap, de spate, oboseala …

De aceea vreau sa vorbesc despre Remediile Florale Bach, 38 de preparate pregatite pe baza de esente de flori, plante, copaci salbatici si apa de izvor, care va vor ajuta sa „tintiti” o emotie specifica si sa o combateti pentru a atinge echilibrul dorit.

Dr. Bach (cel care a perfectat remediile)  afirma ca „atata timp cat sufletul, trupul si mintea sunt in armonie, nimic nu ne poate afecta” si că ar trebui să „acceptăm remediile ca făcând parte din viața noastră”.

Lucrand cu mai multe persoane,  am observat  cat de diferiti suntem cu adevarat, in interiorul nostru. Unele persoane  sunt mai des dezechilibrate emotional (pentru o perioada mai lunga sau mai scurta de timp), dar sunt  si persoane  destul de echilibrate, care, la prima vedere,  nu ar avea nevoie de remediile florale.  Am descoperit insa ca le poti folosi, chiar daca esti (mai bine zis pari!) echilibrat si iti poti infrumuseta  personalitatea  cu ajutorul remediilor, deoarece si dorintele si aspiratiile noastre se schimba si evolueaza mereu.

Intotdeauna este loc de mai bine, iar echilibrul in ziua de astazi este atat de fragil si … foarte relativ!  La tot pasul apare cate ceva care te poate disturba si chiar daca esti destul de puternic si de echilibrat, tot ti se mai cuibareste  uneori in suflet  o urma de deznadejde, de nehotarare, de teama …

Iar in domeniul sportiv, mai ales cel de performanta,  unde competitia este  permanenta, nu se stie niciodata cand vine un val de adrenalina, cu stres care sa iti dea ziua peste cap si sa iti „strice” rezultatele obtinute la antrenamente.

Remediile florale Bach sunt atat de eficiente incat de cativa ani au devenit o terapie la moda printre fotbalisti, cum ar fi Leo Messi, Kun Agüero sau Martín Demichelis, care urmeaza indicatiile prestigiosului dietetician Giuliano Poser. Dr. Giuliano Poser este unul dintre cei mai buni terapeuti cand vine vorba despre prevenirea accidentarilor folosind un mix de Remedii Florale Bach, terapie emotionala, si o dieta echilibrata.

Si chiar daca nu avem inca un  Messi si  un Dr. Poser,  acest mod holistic de abordare a omului, este, de ani buni,  folosit  cu succes si la noi in Romania.  Fiecare om, dar si fiecare sportiv, care doreste sa isi depaseasca performantele, are nevoie de ghidare si suport, atat fizic, cat si psiho-emotional.

Un exemplu concert,  avut cu echipa de fotbal tenis a Romaniei, il poti lectura aici: http://perfectlotus.ro/blog/terapie-florala-bach-si-coaching-aplicate-in-domeniul-sportiv/

Presa internationala ( DailyMail, Here magazine) a consemnat pe parcursul anilor povestea unor celebritati care au folosit sau folosesc puterea vindecatoare a remediilor florale Bach. Printre acestea se numara: Printesa Diana, actritele Jennifer Aniston,  Salma Hayek,  Emma Watson, actorul Hugh Grant  si  jucatoarea de golf Kris Tschetter.

Tocmai pentru ca suntem oameni si suntem guvernati de sentimente,  avem nevoie de echilibru in procesul de cunoastere interioara si de imbunatatire a propriilor performante. Putem obtine si mentine acest echilibru intr-un mod simplu, bland si  natural,  prin intermediul remediilor florale  si  al terapiei florale Bach, care sunt un  adevarat suport, alaturi de consiliere si de mental coaching.

Ileana Vladut

Terapeut remedii florale Bach  (certificat international BFRP)

 

Cuvinte cheie