Samir Fares – Pasiunea pentru gastronomie

Samir Fares – Pasiunea pentru gastronomie
Absolvent al Centrului de Formare Profesională Eurodeal la cursul de bucătar s-a remarcat pentru seriozitate și profesionalism. Pasiunea pentru gastronomie a lui Samir este o moștenire de familie, pe care a șlefuit-o prin multă muncă și ambiție. Bucătăria este mediul în care se simte cel mai confortabil. Mărturisește că mâncarea savuroasă trebuie să fie făcută ,,cu suflet”. Samir a participat și la binecunoscutul show Chef la cuțite sezonul 4, făcând parte din echipa lui Chef Bontea, echipa verde. După un traseu interesant la emisiune acesta a ajuns în semifinale. Samir a avut plăcerea să ne ofere un interviu în care să află cum a început povestea în gastronomie și lumea bucătăriei. Se descrie ca fiind o persoană sociabilă și carismatică. Îi place foarte mult bucătăria și îi place foarte mult să lucreze în echipă. Ce v-a determinat să iubiți bucătăria? Este o moștenire de familie.Tatăl meu m-a învățat să respect mâncarea și să gătesc cu pasiune. Meseria de bucătar este plină de provocări.Pe care v-o aminți cel mai bine? Ultima provocare pentru mine în domeniul bucătăriei a fost experiența Chefi la cutie,unde am ajuns până în semifinale. Acolo am cunoscut mulți oameni noi pasionați și a fost o oportunitate pentru mine să învăț multe lucruri noi. Cum ați debutat în această meserie? Având pasiunea de mic,am început să gătesc prietenilor iar în timp am ajuns să fac o meserie din asta. Dacă ar fi să aveți un ucenic,ce l-ați sfătui cu privire la meseria de bucătar? Că totul se face cu multă munca, pasiune și dragoste, iar că în orice domeniu se începe de jos pentru a putea afla toate secretele meseriei. Gătiți multe rețete,dar aveți una care v-a rămas la suflet? Sunt multe care le-am în suflet dar principala este șacria (supa de iaurt arabească),a fost printre primele rețete învațate de la tatăl meu. Aveți cu siguranță planuri de viitor.Ne puteți dezvălui și nouă puțin din ele? Cea mai mare dorință a mea este să pot munci în propria mea bucătărie, acesta chiar fiind în plan de dezvoltare. Dacă ar fi să o luați de la capăt într-o meserie, pe care ați alege-o și de ce? A doua mea mare pasiune este actoria. Îmi place să mă fac plăcut oamenilor și să îi înveselesc. Aveți oameni care v-au ajutat să urcați în carieră.Este o anume persoană care v-a îndrumat primii pași,căreia aveți să îi spuneți ceva deosebit? Singura persoană care m-a învățat, m-a susținut și a fost alături de mine a fost tatăl meu.El a fost mentorul meu și îi mulțumesc din suflet pentru asta. Datorită lui eu sunt ceea sunt și sper să fie mândru de mine. Echipa Observator Culinar îi dorește mult succes pe viitor și toate visele să devină realitate ! Vă așteptăm și pe pagina de Facebook. Rămâi conectat pentru articole interesante din gastronomie și nu numai!

Absolvent al Centrului de Formare Profesională Eurodeal  la cursul de bucătar s-a remarcat pentru seriozitate și profesionalism.

Pasiunea pentru gastronomie a lui Samir este o moștenire de familie, pe care a șlefuit-o prin multă muncă și ambiție.  Bucătăria este mediul în care se simte cel mai confortabil. Mărturisește că mâncarea savuroasă trebuie să fie făcută ,,cu suflet”.

Samir a participat și la binecunoscutul show Chef la cuțite sezonul 4, făcând parte din echipa lui Chef Bontea, echipa verde. După un traseu interesant la emisiune acesta a ajuns în semifinale.

Samir a avut plăcerea să ne ofere un interviu în care să află cum a început povestea în gastronomie și lumea bucătăriei. Se descrie ca fiind o persoană sociabilă și carismatică. Îi place foarte mult bucătăria și îi place foarte mult să lucreze în echipă.

Ce v-a determinat să iubiți bucătăria?

Este o moștenire de familie.Tatăl meu m-a învățat să respect mâncarea și să gătesc cu pasiune.

Meseria de bucătar este plină de provocări.Pe care v-o aminți cel mai bine?

Ultima provocare pentru mine în domeniul bucătăriei a fost experiența Chefi la cutie,unde am ajuns până în semifinale. Acolo am cunoscut mulți oameni noi pasionați și a fost o oportunitate pentru mine să învăț multe lucruri noi.

Cum ați debutat în această meserie?

Având pasiunea de mic,am început să gătesc prietenilor iar în timp am ajuns să fac o meserie din asta.

Dacă ar fi să aveți un ucenic,ce l-ați sfătui cu privire la meseria de bucătar?

Că totul se face cu multă munca, pasiune și dragoste, iar că în orice domeniu se începe de jos pentru a putea afla toate secretele meseriei.

Gătiți multe rețete,dar aveți una care v-a rămas la suflet?

Sunt multe care le-am în suflet dar principala este șacria (supa de iaurt arabească),a fost printre primele rețete învațate de la tatăl meu.

Aveți cu siguranță planuri de viitor.Ne puteți dezvălui și nouă puțin din ele?

Cea mai mare dorință a mea este să pot munci în propria mea bucătărie, acesta chiar fiind în plan de dezvoltare.

Dacă ar fi să o luați de la capăt într-o meserie, pe care ați alege-o și de ce?

A doua mea mare pasiune este actoria. Îmi place să mă fac plăcut oamenilor și să îi înveselesc.

Aveți oameni care v-au ajutat să urcați în carieră.Este o anume persoană care v-a îndrumat primii pași,căreia aveți să îi spuneți ceva deosebit?

Singura persoană  care m-a învățat, m-a susținut și a fost alături de mine a fost tatăl meu.El a fost mentorul meu și îi mulțumesc din suflet pentru asta. Datorită lui eu sunt ceea sunt și sper să fie mândru de mine.

Echipa Observator Culinar îi dorește mult succes pe viitor și toate visele să devină realitate !

Vă așteptăm și pe pagina de Facebook.

Rămâi conectat pentru articole interesante din gastronomie și nu numai!

Cuvinte cheie