Recunoști un avocado copt? Iată un truc ca să îl coci în câteva minute

Natura a făcut avocado unul din cele mai complete alimente posibile, combinând grăsimi bune, acizi grași esențiali, fitochimice și vitamine. Din punct de vedere nutrițional, are multe de oferit. Fie că este vorba de  guacamole, pâine prăjită cu avocado sau orice salată la care vă puteți gândi, acesta este minunat – atâta timp cât nu obțineți unul necopt.

Cum să-ți dai seama dacă un avocado este copt?

Poate fi dificil să determinați dacă un avocado este copt sau nu. Cel mai bun mod de a aprecia maturitatea acestuia este să apăsați ușor fructele – se va simți ușor moale la atingere.
Cât de copt ar trebui să fie avocadoul tău depinde de modul în care intenționezi să-l folosești. Dacă fructele tale nu sunt suficient de coapte, nu vei putea să-l cureți sau să-l pasezi. Cel prea copt are un gust amar și o textură făinoasă.

Cum se coace avocado rapid
Ești într-o criză de timp? Ai nevoie de unul  gata pentru cină? Dacă faci o rețetă cu avocado, nu poți să aștepți pur și simplu până se coace în mod natural. Există trucuri pentru fiecare situație; unele durează doar câteva minute, iar altele necesită câteva zile. Indiferent de metoda pe care o alegeți, citiți mai departe pentru a afla cum să-l coaceți.

Cum se coace avocado la cuptor
Înfășurați-l strâns în folie de aluminiu și puneți-l într-o tavă de copt puțin adâncă sau pe o foaie de copt.
Coaceți la 95°C, verificând la fiecare 5 până la 10 minute până când se atinge moliciunea dorită. Pe măsură ce acesta se coace, eliberează gazul de etilenă care îl face să se coacă în mod natural, rezultând o gustare delicioasă.

Lăsați-l să se răcească, apoi puneți-l la frigider pentru cel puțin o oră.
Ar trebui să utilizați metoda cuptorului cu folie atunci când aveți nevoie de un avocado rapid, dar nu imediat. Fiți conștienți de faptul că gustul și textura acestuia vor fi oarecum afectate.

Cum se coace avocado cu mere
Avocado nu se coace în copac; se înmoaie odată cu recoltarea. Ca o modalitate rapidă de a-l coace, puneți-l într-o pungă de hârtie maro – evitați să folosiți pungi de plastic care înăbușă fructele – cu un măr sau o banană timp de două până la patru zile. Potrivit științei, etilena (un hormon vegetal care activează procesul de coacere) din măr face ca avocado să se coacă mai repede. Merele roșii sau aurii par a fi cele mai eficiente.

Cum se coace avocado la cuptorul cu microunde
Scoateți sâmburele din acesta și tăiați-l în jumătate.
Înfășurați fiecare jumătate cu folie de plastic pentru microunde și încălziți câte 30 de secunde, până când se obține moliciunea dorită.
După fiecare interval, verificați moliciunea.
Când jumătățile sunt suficient de reci pentru a fi manipulate, desfaceți-le și puneți-le la frigider pentru aproximativ șase minute.
Avocado produce etilenă gazoasă care îi ajută să se coacă – înfășurarea acestuia ferm, în folie de plastic, îl ajută să se coacă mai repede.

Cât durează să se coacă în mod natural?
Avocado este unul dintre acele fructe rare care se coace după ce au fost culese, așa că procesul începe imediat ce fructul este cules. Cel mai simplu mod de a coace un avocado este să-l lași câteva zile pe blat, până când este copt. Avocado verde poate rămâne pe blat timp de 4-6 zile înainte de a se coace.

Cuvinte cheie