Steaua Bethleemului – Ce beneficii are planta inclusa in terapiile lui Bach

Steaua Bethleemului sau baluşca (Ornithogalum umbellatum) este o planta perena rara, cu un aspect foarte frumos, care a disparut din gradinile oamenilor si s-a raspandit salbatic pe dealuri si campii.

Denumirea aceasta o are datorita formei sale de astru. Planta are o crestere foarte rapida, dintr-un bulb dezvoltandu-se, in mai putin de o luna, doi lastari de aproximativ 15-30 cm inaltime. Frunzele sunt liniare si mai lungi decat tulpina, iar florile, de un alb pur, cu o dungă verzuie, ce infloresc primavara devreme.

Planta contine saponine, cardenolide, glicozide, convalatoxina, convalozid si mucus.

Steaua Bethleemului nu este doar o planta ornamentala, aceasta este utilizata si pentru proprietatile sale terapeutice, datorita puterii sale de relaxare a psihicului uman.

Trebuie sa stii ca in medicina naturala, aceasta planta este greu de utilizat ca atare, deoarece este usor toxicabulbul continand substante otravitoare, iar ingerat in cantitate mare poate provoca varsaturi, febra, dereglarea ritmului cardiac sau chiar deces. Totusi, planta este utilizata in homeopatie, la unele tipuri de cancer si este inclusa ca esenta in terapia florala Bach.

Steaua Bethleemului – Beneficii

Edward Bach a fost un medic englez preocupat de homeopatie si de medicina naturista, care a reusit sa gaseasca 38 de remedii din flori (provenite in general din padurile  Tarii Galilor) ce ajuta la diminuarea sau incetarea starilor de dezechilibru sentimental si intelectual. Remediile cu flori au fost testate chiar pe el, iar rezultatele au fost cele scontate, contribuind la mentinerea sanatatii si la prevenirea imbolnavirilor.

Dintre toate aceste plante, se pare ca Steaua Bethleemului ajuta persoanele afectate sa treaca mai usor peste o stare de soc, redandu-le taria si forta sufleteasca pentru a o lua de la capat in orice situatie. Asadar, planta este recomandata tuturor celor care au avut parte de un soc emotional si de suferinte mentale.

E bine de stiut ca terapia Bach este recomandata oricui, de la copii la persoane varstnice.

Cuvinte cheie