Sucul de cireșe. Ce efecte produce în organism

Sucul de cireșe este una dintre băuturile cu un conținut ridicat de nutrienți, care poate sprijini mai multe aspecte ale sănătății organismului. Acesta poate fi eficient inclusiv în ameliorarea simptomelor anumitor afecțiuni. Citește despre proprietățile medicinale ale sucului de cireșe.

Sucul de cireșe se caracterizează printr-o aromă acidă și acră, care poate îmbunătăți mai multe aspecte ale corpului uman. Băutură poate fi ușor preparată și adăugată într-o dietă echilibrată, fără a ridica mari potențiale efecte adverse.

Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe

Profilul nutritiv al sucului de cireșe asigură concentrații ridicate de substanțe esențiale, precum: fier, potasiu, vitamina A și vitamina C. Acesta te poate ajuta să-ți completezi aportul zilnic de nutrienți, care îți pot sprijini sănătatea generală.

Sucul de cireșe se regăsește printre aceste băuturi bogate în magneziu, un mineral esențial pentru sănătatea oaselor. Poate îmbunătăți calitatea somnului și poate sprijini vederea,

De asemenea, sucul de cireșe poate provoca unele efecte adverse din cauza conținutului bogat în sorbitol. Sorbitolul este un alcool derivat din zahăr la care unele persoane pot fi foarte sensibile. Din ce acest motiv, poate determina simptome digestive, precum diaree sau vomă.

Poate ajuta la recuperarea organismului după antrenamente

Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe pot ajuta în recuperarea după exercițiile fizice intense. În mod natural, are un conținut bogat în potasiu, care conduce impulsurile electrice în tot corpul uman. Acest mineral poate contribui la: echilibrarea tensiunii arteriale, hidratare, regenerarea mușchilor, susținerea impulsurilor nervoase, îmbunătățirea digestiei, reglarea ritmului cardiac și sprijinirea unui pH echilibrat.

Poate lupta împotriva inflamației și durerii în artrită

Antioxidanții din compoziția sucului de cirese pot reduce durerea și inflamația cauzate de osteoartrită. Aceștia au efecte antiinflamatoare și pot combate efectele dăunătoare ale procesului numit stres oxidativ, care poate provoca afecțiuni cronice, precum cele de la nivelul oaselor.

Poate întări imunitatea

Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe oferă efecte puternice antioxidante și antivirale. Flavonoidele, un tip de antioxidanți prezenți în sucul de cireșe, sunt produse de plante pentru a lupta împotriva infecțiilor. Aceste substanțe chimice pot avea un impact benefic asupra funcției imunității.

Poate ajuta la reglarea metabolismului și poate reduce excesul de grăsimi

Sucul de cireșe poate ajuta la reglarea metabolismului corpului și a capacității de a arde grăsimea abdominală. Antocianinele, un tip de flavonoide responsabil pentru culoarea roșie a cireșelor, poate acționa împotriva dezvoltării obezității.

Poate proteja sănătatea creierului

Stresul oxidativ poate provoca boli asociate înaintării în vârstă și declinului cognitiv, potrivit Holland and Barrett. Conținutul de antioxidanți al cireșelor le poate face foarte eficiente în combaterea efectelor dăunătoare ale stresului oxidativ în creier.

Poate atenua umflăturile

Proprietățile medicinale ale sucului de cireșe pot atenua umflăturile. Multe persoane când suferă de durere provocată de umflături, apelează frecvent la medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Cu toate acestea, aceste medicamente pot avea efecte adverse, mai ales atunci când le consumi prea des sau suferi de alergii. Suplimentele cu suc de cireșe pot reduce inflamația și durerea, ceea ce înseamnă că pot fi folosite ca tratament pentru mai multe afecțiuni și simptome.

Cuvinte cheie