Forma fizică. Cum o întreții, atunci când nu poți merge la sala de fitness

Forma fizică. Cum o întreții, atunci când nu poți merge la sala de fitness

Forma fizică. Vrei s-o întreții chiar și atunci când nu ai timp să mergi la sala de fitness?

Iată mai jos 3 lucruri pe care să le faci pentru a avea un fizic de invidiat.

Aceste sfaturi te vor ajuta atunci când nu poți ajunge la sală din cauza lipsei de timp. Ele nu trebuie să înlocuiască un plan serios de antrenament, făcut pentru o perioadă mai lungă de timp.

Iată cele 3 lucruri pe care trebuie să le faci atunci când nu poți ajunge la sală.

1.      Fă exerciții fizice acasă

Exercițiile fizice făcute acasă te vor ajuta atunci când nu poți ajunge la o sală de fitness. Trebuie să ai în vedere faptul că exercițiile fizice făcute acasă te vor ajuta să-ți întreții forma fizică. Pentru o perioadă de timp. Dar asta nu înseamnă că nu mai trebuie să mergi și la sală. Dacă vrei să crești în masă musculară, exercițiile fizice efectuate cu greutatea propriului corp te vor ajuta pentru un interval scăzut de timp. Din acest motiv este indicat să ai acasă gantere ușoare. Pentru a compensa lipsa exercițiilor fizice intense precum cele de la sală. Pentru a te menține mereu în formă, încearcă să compensezi lipsa timpului pentru mersul la sală cu exercițiile fizice făcute chiar în căminul tău.

2.       Consumă fructe și lichide

Atât în culturism cât și în sportul de performanță, alimentația are un rol crucial. In creșterea masei musculare și în mărirea performanțelor sportive. Chiar dacă mergi cu regularitate la sala de fitness și te antrenezi constant și intens, trebuie să ai și un regim alimentar bogat în macronutrienți și de asemenea trebuie să bei apă ori de câte ori ai ocazia. Pe lângă alimentație, trebuie să iei și suplimente alimentare pentru a putea compensa lipsa macronutrienților din mâncarea obișnuită. Batoanele proteice din zer sau soia, creatina pe care o poți găsi pe nutriland.ro și apa cu electroliți sunt suplimentele care nu trebuie să lipsească din  regimul tău. Chiar dacă faci exercițiile de acasă, nu uita să consumi și aceste suplimente alimentare pe lângă mâncarea obișnuită sau cea special pregătită pentru dietă.

3.      Odihnește-te corespunzător

Pentru a avea o sănătate de fier, trebuie să dormi minim 8 ore pe seară. Acest sfat pe care îl vei primi de la medici, antrenori și chiar părinți, trebuie urmat și aplicat. Un om are nevoie de 8 ore de somn în intervalul orar 22:00-06:00 pentru a funcționa la capacitatea maximă și pentru a putea față cu succes exercițiilor fizice intense. Încearcă să dormi cu regularitate și nu uita ca o noapte pierdută de somn, nu mai poate fi niciodată recuperată.

Cele 3 sfaturi prezentate mai sus îți vor fi de folos atunci când nu vei putea ajunge la sală dar îți vei dori să-ți păstrezi forma fizică și să ai un corp de invidiat. Nu uita să consumi zilnic fructe și legume, să bei minim 2 litri de apă pe zi, poate chiar 4 și încearcă să dormi cu regularitate.

Daca totusi iti faci timp, poti intra gratuit pe 23 septembrie in salile de fitness, deoarece este Ziua Portilor Deschidse,  #BEACTIVEDAY, in peste 150 de sali din Bucuresti.

Noi iti recomandam Clubul de Fitness & Spa  Alexandreea!

.

Cuvinte cheie