Se spune că stresul este boala secolului XXI. Cu cât știi mai multe, cu atât găsești mai multe motive de îngrijorare. De aceea, prețul plătit pentru informații pare a fi chiar bagajul de griji și responsabilități pe care fiecare îl poartă în spate.
În acest caz, aplicarea unor metode de relaxare care să te elibereze de stresul deja acumulat este imperios necesară. Cea mai populară, recomandată de către specialiști, este meditația. Pentru a putea fi cu adevărat folositoare, însă, aceasta necesită timp pentru perfecționare deoarece la început, zgomotele din jur și propriile gânduri vin pentru a te distrage. Dacă vrei, totuși, rezultate vizibile rapid, specialiștii recomandă alegerea unui fundal muzical potrivit, adecvat, ca sprijin suplimentar. Dacă te găsești, însă, din nou în fața unei dileme, nu îți face griji! Citește în continuare și află tot ceea ce trebuie să știi!
Iată 3 tipuri de zgomote de fundal ce te ajută să te concentrezi în timpul meditației!
1. Clinchete de clopoței
Cristalin și hipnotic, sunetul de clopoței are un efect aproape magic asupra minții. De la primele acorduri, notele ce vin parcă din alt univers îți deschid o ușă pe care până atunci ai încuiat-o bine: cea către relaxare. Doar 5 minute petrecute astfel și nu te vei mai putea gândi la problemele de peste zi. Cheia stă în frecvența folosită. Creierul uman a fost făcut să reacționeze la anumiți stimuli externi, iar frecvențele mai joase sau mai înalte ocupă un loc fruntaș pe lista lor.
Desigur, însă, aici mai intervine și personalitatea ta. Nu toată lumea vibrează la aceleași lucruri, și este și normal, e vorba de o altă structură mentală și emoțională. Așadar, în timp ce unii se vor găsi la un pas de cel mai profund somn după o meditație cu acest tip de sunete în fundal, alții vor renunța după scurt timp de la începerea sesiunii de meditație, căci se vor simți mai iritați sau chiar vor acuza dureri de cap. Nu trebuie să te forțezi, dacă acest tip de sunete nu este potrivit pentru tine, continuă căutarea!
2. Sunetele tebroase ale tobei
În cazul în care clinchetul de clopoței și frecvența lui înaltă nu au fost pentru tine, poate ceea ce ai nevoie sunt sunetele adânci ale tobei. Folosind frecvențe joase, fiecare bătaie pare a-ți pătrunde până și cele mai adânci coarde ale sufletului, făcându-le să vibreze. Ca în cazul clopoțeilor, efectul de distanțare este instant. Acum nu mai rămâi decât tu și acele tenebroase sunete paradoxal de melodioase.
Aceste fundaluri muzicale alese pentru meditație mai au, însă, și alte avantaje. Pe lângă creșterea eficacității meditației, ele te mai familiarizează și cu instrumentele pe care le asculți. În timp se pot forma, astfel, reale afinități. Vei descoperi că tobele te atrag într-un fel aparte și ai vrea să le cunoști mai bine. În acest caz, poate nu ar strica să începi să cauți setul potrivit pentru tine. Din fericire, cei de la MC Music deja îți ușurează munca, punându-ți la dispoziție o gamă variată de modele. Deci, dacă ai ajuns deja în acest stadiu, sau mereu ai cochetat cu ideea studierii unui instrument, nu mai ezita, cu doar un click aici primești în cel mai scurt timp tot ceea ce ai visat!
3. Zgomotele naturii uitate
Dacă nici tobele nu îți satisfac nevoile, atunci răspunsul este simplu: nu ai nevoie de muzică, ci de lipsa ei. Pentru a te conecta cu sinele interior ai nevoie de o excursie în natură, acolo unde a început totul. Cum asta, însă, nu este posibil, găsești nenumărate playlist-uri online cu zgomote reale din natură. Fie că e vorba de ciripitul păsărilor, fie că e vorba de susurul apelor sau foșnetul frunzelor în vânt, le vei găsi pe toate. Mai mult ca sigur, fiind o personalitate extrem de legată de natură, muzica creată de om nu te poate ajuta decât superficial în meditație. De aceea, cheia problemelor tale este cea mai pură formă de muzică: cea a lumii înconjurătoare, neperturbate.
Fie că mintea și sufletul tău comunică pe frecvențe înalte sau joase sau prin niște legături aparte, primare, numai de ele cunoscute, ai găsit acum răspunsul la toate întrebările tale. Tot ce mai trebuie să faci este să găsești o fereastră în aglomeratul tău program pe care să ți-o dedici doar ție și să te lași prins în farmecele celei mai pure forme de relaxare. Așa că, ce mai aștepți? Ia-ți doza de calm chiar acum!
Foto: Unsplash.com