Top 5 plante foarte usor de intretinut

Fie in gradina sau in ghiveci, in locuinta, nu doar anumite plante au nevoie de ingrijire permanenta.

Le udam, le ferim de daunatori, de boli, aplicam ingrasamant la nivelul solului pentru fertilizare, le asiguram conditii excelente pentru dezvoltare.

Cand ne alegem plantele pentru gradina sau pentru casa, apartament ne dorim sa avem plante usor de intretinut, care nu au nevoie de conditii speciale pentru o dezvoltare normala. De asemenea, vom prefera plantele care nu au nevoie de o udare prea frecventa si nici nu au probleme de la boli, de la caldura, temperaturi prea scazute. Daca totusi avem cateva plante in gradina care au nevoie de mai multa apa, putem apela la aspersor irigatii pentru a automatiza procesul in timpul in care suntem la munca, in concediu sau nu avem timp sa ne ocupam de plante.

E greu sa gasim astfel de plante, dar nu imposibil. Iata in continuare top cinci plante usor de intretinut in gradina sau in casa.

  1. Aloe vera. E cu siguranta alegerea multor iubitori de plante pentru gradina sau pentru acasa. E o planta suculenta, sucul sau este folosit peste tot si e foarte bun, deci are nevoied e prea putina apa, de lumina indirecta de soare. Creste si se dezvolta fara probleme, daca e mai frig in jurul ei rezista, nu e nevoie de transplantari dese, ritmul sau de crestere e foarte lent in comparatie cu alte plante. Arata bine, nu ocupa mult loc pentru ca nu se dezvolta mult pe verticala sau pe orizontala, poate fi tinuta si in casa, si intr-o curte.
  2. Aglaonema. Are frunze care se pastreaza verzi mereu, se adapteaza conditiilor de interior, afara nu poate fi tinuta, dar e in regula daca vrei sa o ai ca planta de apartament. Nu o vei pune intr-o zona care are curenti de aer puternici si temperaturi care scad sub 15 grade Celsius. Lumina indirecta e perfecta pentru aceasta planta, nu are nevoie de prea multa apa, solul poate fi si uscat intre udari. Arata foarte bine cu ale sale frunze vargate si va rezista luni bune, nu se imbolnaveste rapid.
  3. Iedera englezeasca. Se prinde rapid in sol, in doua sau trei saptamani are deja radacini puternice, creste foarte usor. Daca ai sol umed si temperaturi ceva mai scazute, 15-20 de grade este perfect. Nu are nevoie de ingrijire speciala, se dezvolta rapid si este excelenta daca vrei sa impresionezi pe cei care vin la tine. Cu iedera englezeasca ai tras lozul castigator si nu vei avea nicio problema cu ea cat timp o vei ingriji din cand in cand si ii vei acorda atentia cuvenita.
  4. Ficus. E o planta de interior usor de ingrijit, nu are nevoie mereu de atentia ta, aspectul sau e deosebit. Solul nu trebuie sa fie umed cand se uda din nou ficusul, asta e singura conditie importanta daca vrei sa il ai mai mult timp. In plus, ai grija sa ai semintuneric unde sta ficusul si temperaturi nu mai mari de 27 de grade Celsius si nici mai mici de 15 grade Celsius.
  5. Cactus. Este poate cea mai usor de intretinut planta, se adapteaza rapid oriunde se va dezvolta. Uzi rar un catus, el isi stocheaza mereu apa in trunchi si nu are nevoie de apa de n ori pe zi, zile la rand. Singura ta grija este sa il mai verifici, sa il mai cureti usor si sa ai grija sa nu se imbolnaveasca, sa nu aiba prea mult intuneric in jur pentru ca nu ii place, e invatat sa stea mereu in soare.