Un fruct care nu te lasă să îmbătrânești: e plin de vitamine și minerale

Ajută în lupta împotriva îmbătrânirii pielii, fiind bogat în beta-caroten și antioxidanți. Este vorba despre mango, un delicios fruct exotic pe care îl puteți introduce în meniu pentru a scăpa de riduri.
Ridurile vor fi reduse semnificativ FOTO Shutterstock
Ridurile vor fi reduse semnificativ FOTO Shutterstock

Conform cercetătorilor de la Universitatea California, din Davis (SUA), acest fruct bogat în beta-caroten și antioxidanți reduce ridurile profunde cu 23%, după două luni de consum.

Pentru a beneficia de proprietățile anti-îmbătrânire ale mango, este recomandat să îl consumați proaspăt, în stare naturală sau sub formă de smoothie-uri și deserturi sănătoase. În plus, puteți folosi și produse cosmetice care conțin extract de mango pentru a profita de beneficiile sale în rutina de îngrijire a pielii.

Pe lângă antioxidanții pe care îi conține, fructul de mango este bogat în betacaroten, un precursor al vitaminei A, care este esențial pentru sănătatea pielii. Vitamina A ajută la menținerea hidratării pielii, promovează producția de colagen și accelerează procesul de regenerare celulară, ceea ce poate reduce semnificativ ridurile și aspectul îmbătrânit al pielii.

Cum introduci mango în diete

Se știe că fructele de mango sunt nu doar savuroase, ci și pline de vitamine și minerale, dar și mai interesant este că ele pot fi introduse cu succes în curele de slăbire.

Fructul de mango conţine vitamina B-6, vitamina K, potasiu, calciu şi fier, dar şi antioxidanţi, cum ar fi zeaxantina şi betacaroten.

„Este bine să ştim că mango are un conţinut bogat de enzime şi contribuie la îmbunătăţirea digestiei. Are un aport caloric scăzut şi este o alegere potrivită pentru persoanele care urmează o cură de slăbire. Fructul de mango conţine vitamina C şi acid galic, iar acest lucru ajută la întărirea sistemului imunitar“.

În plus, este de mare ajutor în regimurile de slăbit.

Aceasta presupune consumarea, la micul dejun, a unui un fruct mango copt, nu crud, și a unui pahar cu lapte cu un conținut redus de grăsimi (laptele poate fi înlocuit cu 150 de grame de iaurt natural, tot cu conținut redus de grăsimi).

Meniul se repetă la prânz si la cină, astfel că, în total, se consumă trei fructe mango și trei pahare cu lapte. Dieta are un conținut redus de calorii (100 g de mango conțin 65 kcal) și se respectă doar timp de trei zile, precizează sursa citată, care mai recomandă un meniu: 200-250 g piept de pui, un pahar cu lapte degresat, un fruct mango, o porție de salată de fructe la alegere (din care să facă parte și mango), aceste alimente urmând a fi servite pe parcursul unei zilei. Și această dietă are o perioadă recomandată de doar trei zile, fiind indicată pentru pierderea a două kilograme în acest interval.

Cuvinte cheie