Urcă mercurul în termometre? Atunci a venit timpul să îi faci o revizie autoturismului tău

Odată cu venirea căldurii, cei mai mulți dintre șoferi încep să călătorească spre destinații tot mai îndepărtate cu mașina. Așadar, specialiștii de la service-urile auto recomandă o revizie, întrucât, pe parcursul iernii, este posibil ca unele lucruri să se fi dereglate și să trebuiască îmbunătățite, reparate sau chiar schimbate.

 

TOP 3 lucruri pe care trebuie să le verifici după ce trece iarnă

 

            Specialiștii recomandă realizarea a minim două revizii generale în fiecare an. Nu îți face griji, asta nu înseamnă că de fiecare dată va trebui să plătești sume mari de bani. Deseori, șoferii care merg la o astfel de verificare constată că mașina lor nu are nimic și pot circula în continuare fără niciun fel de problemă. Așadar, dacă vrei să nu stai în permanență cu stresul unei posibile nereguli, mergi la un service auto și roagă pe cineva să-ți facă o revizie.

 

Iată care sunt cele trei lucruri pe care trebuie să le verifici după anotimpul rece:

 

1.Lichidele – pentru siguranță, trebuie verificat uleiul motorului, cel din cutie, antigelul, lichidul de frână și cel de servo. Într-adevăr, revizia lichidelor poate fi făcută chiar și de tine, ridicând capota și verificând nivelul acestora. Însă, pentru mai multă siguranță, specialiștii recomandă vizitarea unui service auto, întrucât mecanicul îți poate spune și dacă a trecut sau nu perioada de eficiență maximă a lichidelor.

Pentru confort, trebuie verificat freonul la mașină, întrucât acesta face ca aerul condiționat să meargă. Dacă instalația de răcire nu mai funcționează corect sau nu mai răcește așa cum o făcea anul trecut, atunci trebuie cu siguranță să mergi la un service auto.

 

2.Sistemul de frânare – soluțiile antiderapante și de dezgheț care sunt împrăștiate de autorități pe șosele pot cauza diferite probleme la sistemul de frânare. Mai exact, furtunele de frână se pot deteriora, etrierele roților se pot bloca, iar la discuri există riscul de-a se ovaliza. De asemenea, se pot adăuga și scurgerile lichidului de frânare. Așadar, specialiștii recomandă vizitarea unui service auto. Vor fi verificate furtunele, etrierele, starea plăcuțelor și a discurilor.

 

3.Curățarea mașinii cu mare atenție – înarmează-te cu multe produse speciale pentru curățarea autoturismului tău și treci la treabă. Dacă ți se pare prea complicat, poți merge la o spălătorie de profil, însă ține cont că te va costa suficient de mult. Indiferent de varianta pe care o alegi, trebuie curățat extrem de bine exteriorul, mai exact caroseria inferioară, jantele și orice loc în care a putut să ajungă zăpada. Iar în interior este important să fie spălată tapițeria și mochetele, pentru a te asigura că nu vor rămâne ude după trecerea iernii, astfel încât să nu se facă mucegai. Dacă alegi să faci acest lucru acasă, de unul singur, ai grijă să o faci cu mare atenție. Citește aici sfaturi care te vor ajuta cu siguranță să îți faci autoturismul să strălucească.

 

Acum că vremea rece a trecut, nu mai rămâne decât să înceapă vacanțele. Însă nu uita: înainte de orice drum lung trebuie să îți verifici cu atenție autoturismul.

 

Sursă foto: Shutterstock.com