Viitorul unei afaceri stă în servicii SEO profesionale care fac diferenţa între un business de succes şi unul eşuat

Un business la început de drum sau un business început în urmă cu foarte mult timp poate deveni cunoscut prin multiple strategii de marketing, cel mai mare avantaj fiind adus de acele servicii SEO profesionale asigurate de o agenţie specializată. Fiind o metodă de promovare pe termen lung şi mediu, optimizarea SEO nu are rezultate immediate, însă are un impact pozitiv asupra creşterii traficului organic natural. Mai mulţi vizitatori echivalează cu o creştere considerabilă a vânzărilor, a profitului şi a eficienţei costurilor pentru orice business în mediul online.

Ce reprezintă optimizarea SEO şi care este principiul de funcţionare a acestuia?

Optimizarea SEO este prescurtarea de la Search Engine Optimization şi reprezintă optimizare pentru cele mai cunoscute motoare de căutare cum sunt Google, Bing sau Yandex, dar şi pentru celelalte motoare de căutare. Optimizarea SEO cuprinde acţiuni îndreptate către un site care ajută la îmbunătăţirea relevanței şi autorităţii în motorul de căutare Google. Serviciile profesionale în domeniul SEO ajuta orice site să se poziţioneze pe o treaptă superioară în rezultatele de căutare pentru cuvintele cheie relevante pentru business-ul în cauză.

Principiul de funcţionare este simplu: fiecare site indexat în Google are un anumit scoring, cunoscut în trecut ca şi page rank. Scoringul unui site se calculează în funcţie de conţinutul din pagina, dar şi de cuvintele cheie alese, de link-urile interne şi externe care vin către site. Un important factor de ranking luat în calcul de Google atunci când plasează un site în rezultatele de căutare este relevantă conținutului din pagină pentru intenţiile utilizatorilor în ceea ce priveşte căutarea.

Principalele beneficii pe care le au cei care apelează la servicii SEO profesionale

Companiile care apelează la serviciile SEO profesionale oferite de o agenţie specializată includ:

  • creşterea traficului pe site graţie îmbunătățirii poziţiilor pe rezultatele motoarelor de căutare pentru cele mai importante cuvinte cheie. În cadrul acestui proces vor fi targetate atât cuvinte cheie principale scurte, cât şi expresii formate din 4-6 cuvinte ce pot aduce trafic relevant pe site. O dată ce site-ul va ajunge în top 3 sau top 10 Google, va beneficia de un număr mai mare de click-uri care vor determina mai mulţi vizitatori organici şi o rată mai mare de colectare a conversiilor;
  • încredere mai mare a clienţilor, brand awareness. Un alt avantaj al acestor servicii includ încrederea mai mare acordată de către clienţi acestor servicii sau produse de pe site;
  • ROI pozitiv pe un termen lung. Nu în ultimul rând, serviciile SEO ajută utilizatorii să se orienteze către audiență interesată să cumpere produsele sau serviciile prezentate pe site-ul promovat. Aceste strategii implementate prin serviciile SEO îi vor ajuta pe reprezentanţii site-urilor să se plaseze în fata ofertelor competiţiei pentru potenţialii clienţi, câştigând mai mult trafic targetat.