3 obiecte din componenta unei truse medicale auto – cum este aceasta mai de ajutor decat pare

truse medicale auto

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca o trusa medicala sau de prim ajutor poate fi cumparata gata facuta, dupa cum s-ar spune, sau poate fi creata de tine. De altfel, ai nevoie doar de o cutie metalica rezistenta si de elementele necesare, dintre care 3 sunt listate mai jos.

Totusi, este recomandata achizitia unei truse medicale auto profesionale. La aceasta poti mai apoi adauga elemente care lipsesc sau care crezi ca ti-ar fi de ajutor in calatoriile tale.

3 obiecte din componenta unei astfel de truse

In mare, oamenii nu prea stiu ce se gaseste intr-o astfel de trusa. Multi se gandesc doar la bandaje, tije, un garou, atele si altele similare. Adevarul este ca o astfel de trusa poate contine mult mai multe – medicamente, plasturi, pastile, sprayuri; pe scurt o adevarata suita de elemente de care ai putea avea nevoie intr-o vacanta, in cazul unui accident, sau in cazul in care esti rupt de civilizatie pentru o perioada de timp.

  • Banda adeziva – aceasta poate inlocui multe alte elemente din interiorul unei truse medicale auto. Ai ramas fara bandaje? Poti rupe o bucata de material, dupa care o infasori in jurul ranii, iar la final tii totul in loc cu ajutorul catorva straturi de banza adeziva. Aceasta poate fi folosita si pentru a preveni bataturile, dar si pentru a stabiliza un plasture, de exemplu;
  • Garou din cauciuc – acesta poate fi folosit pentru a aplica presiune la nivelul extremitatilor si opri circulatia sangelui in zona respectiva – deci sangerarile. Taieturile sunt destul de comune, mai ales in timpul calatoriilor prin paduri sau zone off-road. Cele mai multe truse medicale auto sunt echipate din fabrica cu un garou deoarece acesta poate salva viata cuiva in caz de urgenta;
  • Solutie antiseptica – nu in ultimul rand, solutiile antiseptice sunt folosite pentru a distruge microbii de la nivelul ranilor (in special celor minore). Atunci cand calatoresti cu masina, te expui la foarte multe riscuri – obiecte necunoscute, ruginite si asa mai departe, in functie de unde anume calatoresti. Chiar si intepatura unui cui ruginit te poate trimite la urgente daca trusei tale medicale ii lipseste solutia antiseptica.

Acestea au fost 3 obiecte din componenta unei truse medicale auto la care probabil nu te asteptai sa fie prezente. Totusi, dupa cum a fost mentionat, o astfel de trusa este similara cu stocul de medicamente pe care il ai acasa, de exemplu.

Cum este aceasta trusa mai de ajutor decat pare?

O astfel de trusa nu este prezenta literalmente pentru a salva vieti, contrar asteptarilor multor persoane. In schimb, aceasta este prezenta si contine elemente care contribuie la prevenirea necesitatii de a salva viata unei persoane – pe scurt, sunt o forma de tratament.

Atunci cand calatoresti si ai o alergie, aceste truse medicale auto pot contine fix medicamentele sau solutiile de care ai nevoie pentru a evita un drum la medic sau inrautatirea starii tale de sanatate pana ajungi la unul.

Desigur, trusa ar trebui sa fie de calitate, pentru a garanta eficienta si integritatea elementelor celor mai importante din aceasta. Tocmai de aceea se si recomanda achizitionarea unei truse si apoi completarea sa cu alte elemente – deoarece este indicat ca cele mai importante sa fie de calitate superioara.

Astfel de truse pot fi gasite in magazinul online Vesta – truse medicale auto, truse ADR si echipamente de protectie pentru acasa, masina, sau locul de munca!