Ziua Internaţională a Familiei si schimbările climatice

Ziua Internaţională a Familiei este sărbătorită anual în data de 15 mai.

Printr-o rezoluție din anul 1993, ziua de 15 mai a fost declarată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite ca fiind Ziua Internațională a Familiei.

În țara noastră această zi este marcată în fiecare an în duminica cea mai apropiată de 15 mai.

Tema 2024: Familia si schimbarile climatice.

Împuternicirea familiilor prin educație, schimbarea obiceiurilor de consum și advocacy este esențială pentru o acțiune semnificativă și eficientă în domeniul schimbărilor climatice. Familiile transmit valori de-a lungul generațiilor, așa că este important să insufleți familiilor obiceiuri durabile și conștientizarea climatului de la o vârstă fragedă. Integrarea principiilor economiei circulare în educația timpurie poate ajuta la construirea unui model economic durabil bazat pe minimizarea deșeurilor și pe regenerarea resurselor naturale. Familiile, în calitate de consumatori și susținători, pot conduce tranziția către o economie circulară.

Ziua Internațională a Familiei din 2024 își propune să conștientizeze modul în care schimbările climatice afectează familiile și rolul pe care familiile îl pot juca în acțiunea climatică. Prin inițiative familiale și comunitare, putem promova acțiunile climatice prin educație, acces la informație, formare și participare comunitară.

Cuvinte cheie