ALEGERI POTRIVITE pentru „omul-lup” sau cum ne descurcam in lume traind in „haita”

Emisiunea „Business Philosophy” de la Canal 33, l-a avut astazi ca invitat special pe Nicu Pârlog, naturalist, jurnalist si fost consilier la Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AGVPS).

Despre ce a reprezentat, ce este acum și, probabil, va fi lupul, ne-a vorbit naturalistul in cadrul emisiunii moderate de Laurentiu Ciornei.

Performanțe fizice impresionante, simțuri extraordinare, o mare rezistență la durere și un mare curaj în luptă, dar mai ales o inteligență deosebită, sunt atribute ce fac din lup un animal de care omul s-a temut si pe care l-a admirat, in aceeasi masura.

 

Vorba laponilor: „ursul are minte cât un om și putere cât șapte, iar lupul are putere cât un om și minte cât șapte”.

Ce  ALGERI POTRIVITE putem face in aceasta perioada?

VENUS ne insoteste de astazi, timp de 8 zile, perioada in care invatam sa ne deschidem cu compasiune, catre noi insine, dar si catre ceilalti.

Precum lupul, uneori singuri sau „in haita”, traim printre si cu oameni alaturi de noi. Relatiile sunt adesea provocatoare, deoarece totul este in schimbare, pe repede inainte, iar viteza noastra de adaptare lasa uneori de dorit. Suisuri si coborasuri, zile si nopti, fericire si tristete, toate fac parte din mersul vietii.

Ca un bun ecologist si familist, lupul ne poate fi exemplu si model de adaptare la ceea ce ne ofera Universul. Nu intamplator ne-a fascinat, iar simbolismul lupului a fost din vremuri stravechi prezent in numeroase culturi. In mod deosebit  si la noi, romanii.

Tematica LUMINII si a IDEALISMULUI, inca activa zilele acestea, ne pune fata in fata cu cele mai profunde dorinte personale si ne invita la o analiza a aspectelor care ne impiedica sa le manifestam. Fricile  si convingerile negative adanc inradacinate sunt adesea obstacole in calea realizarii personale. Daca reusim sa le vedem, sa ne detasam de ele si sa le percepem ca pe oportunitati de crestere, vom depasi intunericul mintii si vom patrunde in adevarul inimii.

Nu intamplator vorbim de urs si de lup zilele acestea, avand in vedere ca in intervalul 14-19 decembrie, animalele TOTEM ale perioadei (conform I Ching) sunt chiar ursul (LUMINA) si lupul (PURITATEA).

Asadar, dati la o parte ce va impiedica sa vedeti lumina din viata voastra si faceti in mod constient alegerile potrivite, care sa va lumineze aspectele interioare relevante pentru cine sunteti cu adevarat. – Ileana Vladut

Aboneaza-te la canalul youtube si fii la curent cu noutatile despre ALEGERI POTRIVITE!

 

 

 

 

 

 

Cuvinte cheie