Spune adio viciului dulce: 5 Lucruri care ți se vor întâmpla, dacă vei renunța la zahăr!

Organizația Mondială a Sănătății recomandă să fie redus consumul de zahăr de către adulți și copii, limitând aportul de până la 5% din caloriile totale pe zi. Deși pare aproape imposibil sau foarte dificil de realizat, noi te asigurăm că acest lucru poate fi făcut.

Este suficient să eviți consumul de băuturi cu zahăr, să renunți la băuturile carbogazoase și să limitezi cantitatea de dulciuri consumate. Iată ce se va întâmpla în organismul tău, dacă vei reuși să faci asta!

1.Vei deveni mai sănătos și energic

Mulți oameni știu că zahărul este sursa de glucoză, de care organismul nostru are nevoie pentru a produce energie. Cu un nivel scăzut de zahăr în sânge, omul se poate simți obosit, devine pasiv și chiar își poate pierde cunoștința. Dar mult mai periculos este nivelul ridicat de zahăr în sânge, care este prezent practic la toți iubitorii de dulciuri. Aceasta poate provoca afecțiuni metabolice grave.

2.Greutatea ta se va stabiliza

Imediat după ce vei limita aportul de dulciuri, vei începe să slăbești. Problema nu este doar în faptul că zahărul este o sursă de calorii în sine. El este cel mai adesea inclus în produsele bogate în calorii: copturi, fast-food, deserturi lactate și altele. Limitând consumul lor, poti usor scăpa de kilogramele în plus.

3.Sistemul tău digestiv va funcționa mai bine

În timp ce creierul tău se bucură de o altă prăjitură dulce, tractul gastro-intestinal are de suferit. Căci descompunerea zahărului are loc anume în intestin, iar excesul acestuia perturbă funcționarea enzimelor din stomac, intestine și pancreas. Dacă vei renunța la dulciuri și le vei înlocui cu alimente care au un conținut ridicat de fibre, vei fi surprins să descoperi că intestinul tău a început să funcționeze ca un ceas elvețian.

4.Vei înceta să îți dorești constant să mănânci „ceva dulcișor”

Mecanismul de funcționare a dependenței de zahăr nu diferă de cea narcotică. Mănânci o bomboană – creierul tău primește plăcere – te întinzi după alta. Și tot așa, atât timp cât ai ceva dulce la îndemână. Vestea bună este că acest cerc vicios poate fi rupt. De îndată ce îți vei schimba dieta, vei observa că vrei din ce în ce mai puțin dulce și foarte curând te vei uita uimit la toți acești oameni din jurul tău care nu se pot opri din a mânca dulciuri.

5.Vei cunoaște adevăratul gust al alimentelor

Selectezi cu atenție un ceai rafinat, apoi adaugi câteva linguri de zahăr în cană? Te consideri un cunoscător al cafelei, dar nu o poți bea fără dulciuri? Dacă răspunzi afirmativ la aceste întrebări, atunci te informez că, din păcate, nu cunoști gustul real al acestor băuturi. La fel ca și a multor alte produse, pe care oamenii obișnuiesc să le consume cu o cantitate anumită de zahăr. Da, prima perioadă te vei simți neobișnuit, dar vor trece doar două săptămâni, nu mai mult, și îți vei aminti de viața ta „dulce” din trecut ca de un vis îngrozitor.

Cuvinte cheie