5 motive să alegi parchetul dublu stratificat

Renovarea unei locuințe poate veni la pachet cu foarte multe provocări și este nevoie să iei deciziile potrivite, astfel încât să te poți bucura de un spațiu amenajat în concordanță cu nevoile și dorințele tale. Printre deciziile cele mai importante se numără și tipul de pardoseală pentru care să optezi. Pe piață există atât de multe opțiuni încât poate să devină destul de dificil să faci o alegere potrivită pentru tine.

 

Dacă vrei o pardoseală durabilă și de calitate și vrei să montezi sistem de încălzire în pardoseală, atunci o opțiune foarte bună este să alegi parchet dublu stratificat de grosime 11-12 mm.. Pentru a veni în ajutorul tău, îți vom prezenta în continuare câteva motive pentru care merită să iei această opțiune în considerare chiar și dacă preferi lemnul masiv.

Este un parchet din lemn

 

Parchetul dublu stratificat este realizat din esențe de lemn nobil și conifere sau multistrat de mesteacăn, stratul de uzură din esența durabilă fiind cea care dă și aspectul. Este o opțiune resistentă și care se întreține în același mod precum parchetul din lemn masiv. În funcție de grosime, se poate rașcheta și lăcui, vei putea chiar să îi oferi o culoare nouă dacă dorești să faci o schimbare mai radicală în locuința după un anumit număr de ani.

 

Este un tip de parchet durabil

 

În condițiile în care parchetul dublu stratificat este întreținut corespunzător, atunci vei putea să te bucuri de frumusețea acestuia zeci de ani. Acesta se întâmplă doar dacă alegi un parchet din lemn dublu stratificat cu strat de uzură dintr-o esență cu rezistență sporită la șocuri mecanice.

 

Montajul se realizează foarte ușor

 

Cu sistem de îmbinare nut și feder (pentru montare in linie) sau stânga dreapta (pentru montare herringbone sau alt model), parchetul dublu stratificat se montează relativ repede. Pentru a putea obține cele mai bune rezultate și să te bucuri de o pardoseală excelență, cu o rezistență foarte bună în timp, exact ca și în cazul celui din lemn masiv este recomandat să se apeleze la specialiști în domeniu. Chiar dacă ai putea avea îndemânarea necesară și ai putea să rezolvi cu ușurință acest aspect urmărind câteva tutoriale video pe internet, este mult mai bine să apelezi la profesioniști pentru a te asigura că rezultatul este cel dorit.

 

Este un tip de parchet care se întreține cu ușurință

 

La capitolul întreținere, vine iarăși cu o serie de avantaje. Este un tip de pardoseală pentru care întreținerea se realizează foarte simplu prin spălarea periodică folosind un mop cu laveta umeda sau a unei cârpe moi si o soluție de curățat specială pentru tipul de finisaj (las sau ulei). Dacă este necesar, se poate reda aspectul parchetului prin rașchetare și prin aplicarea finisajelor dorite.

 

Este un tip de parchet deosebit care creează un aspect primitor

 

Pe piață găsești multe opțiuni în materie de parchet dublu stratificat, în culori și finisaje deosebite, aliniate după ultimele tendințe. Aspectul este unul spectaculos și poate să pună în valoare orice locuință indiferent de stilul de amenajări pentru care optezi. Cand ești în căutarea unei pardoseli rezistente și durabile, o pardoseala naturala si confortabila care imbatraneste frumos, atunci acesta este o alegere ideală.