9 pași esențiali care-ți pot transforma viața

9 pași esențiali care-ți pot transforma viața

Ajustări în dietă și în activitatea fizică te pot ajuta nu doar să te simți, ci și să arăți fantastic, dacă intenționezi să închei anul într-o notă sănătoasă și optimistă. Potrivit specialiștilor, există o serie de obiceiuri ce pot fi adaptate și adoptate pentru cea mai bună versiune a ta, până la finele lui 2024.

Cei 9 pași esențiali care-ți pot transforma viața

Bea 40-50 ml de apă pentru fiecare kilogram din greutatea ta corporală în fiecare zi.

Fă 12.000 până la 15.000 de pași în fiecare zi.

Antrenează-te făcând exerciții pentru forță de trei ori pe săptămână.

Lucrează la rezistența ta 1-2 zile pe săptămână.

Consumă 1,5 grame de proteine pentru fiecare kilogram din greutatea ta corporală în fiecare zi.

Consumă 2-4 căni de legume și fructe în fiecare zi.

Menține consumul de alimente nesănătoase/dulci/prăjite sub 100 de calorii pe zi.

Dormi cel puțin 7 ore pe noapte.

Nu mânca excesiv.

Cum pot ajustările să te ajute să obții corpul visat

Consultantul în medicină internă de la Gleneagles Hospitals Parel, dr. Man Agarwal, subliniază că mobilitatea limitată poate afecta metabolismul, ducând la creșteri bruște în greutate, indiferent cât de corectă este dieta ta.

Pași esențiali!

„Este recomandat să faci cel puțin 45 de minute de activități fizice sau exerciții, cum ar fi înot, mers pe jos, alergare, jogging, ciclism, cardio, yoga, meditație, mers la sală, genuflexiuni și ridicări de greutăți”, susține medicul despre ce putem face pentru metabolism.

În următoarele patru luni, evită consumul de alimente nesănătoase, procesate și ambalate, care conțin cantități mari de zahăr adăugat, sodiu, aditivi, coloranți artificiali și conservanți ce pot afecta starea ta de bine.

„Asigură-te că vei consuma mese echilibrate, bogate în legume verzi, fructe, linte, leguminoase, cereale integrale și nuci și semințe”, adaugă specialistul.

Un coleg, medic specialist în medicină internă, director la Paras Health, recomandă stabilirea unui program de somn consistent și limitarea timpului petrecut în fața ecranelor înainte de culcare pentru a îmbunătăți calitatea somnului: „Practicați tehnici de mindfulness și gestionare a stresului, precum meditația, respirația profundă sau yoga, pentru a menține bunăstarea mentală”.

Consumați multă apă pe parcursul zilei, folosiți o sticlă reutilizabilă și setați alarme pentru a vă hidrata, în special în timpul și după exerciții fizice.

Adoptând aceste obiceiuri, puteți deveni o versiune mai sănătoasă, mai suplă și mai puternică a dumneavoastră până la sfârșitul anului.

Cuvinte cheie