„Alegeri potrivite” pentru sport si o viata in miscare. Recomandarile olimpicului Marian Dragulescu Emisiunea "Business Philosophy" 26.08.2020

In seara aceasta, invitatul emisiunii „Business Philosophy”  a fost multiplul campion olimpic si mondial la gimnastica, Marian Dragulescu.

In cadrul discutiei purtate cu moderatorul Romeo Chiriac, Marian ne-a povestiti despre activitatea sa, despre performantele sportive  obtinute prin munca si perseverenta, dar si despre faptul ca isi doreste sa fie un mesager pentru promovarea miscarii si a sportului, astfel incat sa ne bucuram de un corp sanatos si plin de vitalitate.

VictorYila ne-a incantat, ca de obicei, cu rubrica „Munca la negru”.

Iar eu v-am vorbit despre ce ne aduce universul, la rubrica „Alegeri Potrivite”. Sa vedem!

Perioada aceasta ne ghideaza spre INTIMITATE si TRANSPARENTA, iar incepand din acest weekend, lectia tariei de caracter ne ajuta sa nu ne epuizam, ci sa devenim mai armoniosi, pe toate planurile.

Asertivitatea, comunicarea directa a sentimentelor intr-un mod care nu lezeaza drepturile si emotiile celorlalti, da roade de fiecare data.

Daca tot vorbim de sport, sa ne referim si la celalalt pol. Multi confundam inca odihna cu relaxarea. Cu totii avem nevoie de odihna (care ne incarca corpul fizic), dar mai mult avem nevoie de o relaxare profunda (care ne incarca toate corpurile, adica si cel mental si emotional, pe langa corpul fizic).

Uranus, planeta care guverneaza planul mental, ne invita, timp de o saptamana, sa ascultam si sa ne deschidem. Spre noi feluri de a fi, spre noi oportunitati.

Asadar, este important cu ce ganduri ne hranim. Ce material dam creierului sa rumege.

A avea necazuri este normal, iar adesea este inevitabil. Dar a-ti crea singur de doua ori mai multe necazuri este cu totul altceva. Nu-ti face singur rau, Exista in afara ta destui carora nu le pasa si care pot sa o faca!

Data viitoare cand te infurii, realizeaza ca tu faci asta si nu celelalt! Acceota-ti furia. Ea nu te defineste, Este o stare. Esti doar o persoana care a actionat stupid, nu esti o persoana stupida. Accepta-te pe tine, fara sa-ti accepti comportamentul.

Devin-o constient si asuma-ti faptul ca tu si numai tu esti raspunzator de sanatatea ta, la toate nivelurile. Desi ceilalti iti pot oferi sprijinul si te pot tine, uneori, de mana, este datoria ta sa infrunti viata si tot ceea ce iti aduce.

Daca starea interioara este in 80% din timp una buna, pozitiva, optimista, atunci viata ta va reflecta si in exterior acest lucru.

Inconjoara-te de oameni care te inspira in ceea ce vrei sa faci, oameni in contact cu care buna dispozitie iti creste. Intalneste oameni noi pentru proiecte pe care vrei sa le desfasori.

Mananca sanatos si fa miscare fizica. Se ve reflecta in tonusul tau! Fizic si psihic.

„Niciodata sa nu scrii cuiva cand esti suparat”.
„Decat sa iti faci dusmani, mai bine iti faci prieteni.”
„Muta-ti atentia la ce este important cu adevarat.”

Fa mai putin, dar fa lucruri importante pentru TINE.

Ileana Vladut

Cuvinte cheie