„Alegeri Potrivite” pentru urgentele dintilor. Cauzele spirituale ale problemelor dentare Zâna Măseluță, afectată de COVID-19” – Emisiune Business Philosophy

În cadrul emisiunii Business Philosophy,  moderată de Romeo Chiriac și Laurențiu Ciornei, a fost dezbătută tema situației critice în care se află industria stomatologică, impreuna cu invitații  Dr. Sorin Găgeanu, expert implantolog, șef clinică Artistic Dent și  Dr. Laur Alexandru Iacob, medic stomatolog, Manager YTS Dental View.

Rubrica „Alegeri Potrivite”, cu Ileana Vladut, ne-a adus raspunsuri legate de cauzele spirituale ale  … urgentelor dintilor nostri.

 

“Frica de boala este mai periculoasa decat boala insasi” spunea cu peste 500 de ani in urma PARACELSUS.

Cati dintre noi vor sau pot accepta faptul ca o boala este rezultatul unei gandiri care nu ne este benefica sau a unui set de emotii negative care ne slabesc imunitatea?

Cat de mult putem trai cu aceasta acceptare atunci cand suntem in mijlocul derularii unei boli si ne confruntam cu simptomele ei neplacute sau chiar devastatoare?

Pentru ca adevarata vindecare sa se intample, trebuie sa abordam cauza bolii.

Pe unii ii poate ajuta foarte mult iar altii o pot respinge cu vehementa. Nu exista bine sau rau in aceasta acceptare. Fiecare dintre noi avem propriul grad de evolutie si de toleranta in fata cauzelor din spate si ca atare propriile lectii de viata din care invatam ce avem de invatat.

Exista trei cauze clasice ale bolii, iar interesant este faptul ca acestea nu sunt microbii, bacteriile sau virusii. Ele sunt stari interioare negative, care apar in noi, ca raspuns la experientele de viata negative sau traumatice.Aceste cauze sunt :

Lipsa de armonie

Frica

Pierderea de suflet

Starea de bine este baza pe care e construit sistemul personal de sanatate. Cand aceasta baza este afectata in mod negativ, se diminueaza capacitatea de a functiona a sistemului nostru imunitar.

 

Si problemele dentare ascund in spate cauze mai profunde, spirituale si ne creaza dificultati in a lua decizii.

Distrugerea dintilor apare ca efect al:

  • vorbelor rele adresate parintilor, rudelor si urarea raului oamenilor apropiati.
  • plangerea de soarta proprie si o alimentatie incorecta,
  • existenta geloziei si a supararilor ascunse.

O durere a dintilor inseamna ca e timpul sa iei o decizie fara sa-ti fie teama de rezultate.

Intrucat dintii tin de dorinte, lipsa dintilor din fata este dovada unei blocari dure a sexualitatii necontrolate.

Despre problemele danturii în general, inclusiv deteriorarea dintilor

Starea danturii voastre arata în ce masura sunteti capabili sa va evidentiati, sa duceti o lupta, sa va gasiti o cale. O  dantura deteriorata indica ca aveti mari dificultati în a va exprima forta  (prin analogie cu felinele) sa va evidentiati pe voi însiva si faptul ca, pe de alta parte, nu vreti sa recunoasteti acest lucru, ori sunteti incapabil sa o faceti.  Aveti adesea dificultati în a lua decizii si în a sublima agresivitatea naturala pierzând dragostea si recunoasterea generala. Fiti voi însiva, observati ce asteapta lumea de la voi.

Acceptati-va tendintele spre agresivitate si lasati-le sa ia loc în interiorul vostru fara a le condamna. În acest fel se pot transforma într-o forta pozitiva si constructiva care va va ajuta sa va atingeti cu usurinta scopurile.

Remediu floral Bach recomandat pentru reducerea agresivitatii  – VITA DE VIE.

Scrâsnirea dintilor noaptea (Bruxismul)

Scrâsnirea dintilor noaptea este indicatia a unei agresivitati neeliberate, neexprimate, neîntelese. Dorinta de a avea actiuni incisive nu este admisa în timpul zilei, de unde acest exces de încrâncenare în timpul noptii. Este timpul sa deveniti constienti de furia voastra, de agresivitate si neajutorare. Nu le îndepartati pâna nu adormiti.

Remediu floral Bach recomandat pentru reducerea furiei  – CORCODUS.

Tartrul (Odontolithiasis)

Aceasta nemultumire este o manifestare a unei agresiuni care nu a fost înlaturata si care  literalmente  s-a transformat  în  piatra.  Aceasta  înseamna  ca,  daca  va  rezolvati problemele cu mai multa constiinciozitate nu va mai fi nevoie ca efectele sa se manifeste prin dintii vostri.

Remediu floral Bach recomandat pentru reducerea rigiditatii  – VERBINA.

Dintii falsi

Dintii falsi creeaza o impresie de vitalitate si evidentiere care în realitate nu exista. Daca aveti dinti falsi, priviti-va sa vedeti daca ati luat mai mult decât puteti mesteca sau daca traiti prea mult în acord cu ceea ce alte persoane asteapta de la dumneavoastra. Întrebati-va ce doriti cu adevarat si aveti curajul sa lasati deoparte dorintele

Remediu floral Bach recomandat pentru reducerea oboselii  – MASLIN.

Probleme generale ale gingiilor

Asa cum gingiile sunt baza dintilor, asa încrederea în viata si în sine sunt baza în a fi capabil sa evidentiati. Problemele legate de gingii indica o incapacitate în acesta zona, probabil datorata temerii de a pierde dragostea. Sunteti atinsi si vulnerabili si nu aveti curajul sa spargeti gheata.

Remediu floral Bach recomandat pentru a imbunatati imaginea de sine  – MAR PADURET.

Atâta vreme cât va veti iubi si va veti accepta ca atare, nu veti mai fi dependenti de dragostea si recunoasterea celorlalti si veti fi capabili sa va realizati propriile dorinte. Veti deveni autentici în a oferi celorlalti dragostea pe care ati descoperit-o în voi însiva.

Cum, de maine, 23 aprilie, Marte, planeta actiunii si a stapanirii de sine, ne da tonul, va recomand sa nu tineti cu dintii de ceea ce nu este necesar, sa aveti rabdare si sa comunicati clar si eficient, astfel incat sa facem cu totii „ALEGERILE POTRIVITE” pentru dintii nostri, dar mai ales pentru viata noastra.

Ileana Vladut

 

Cuvinte cheie