Plus de sănătate cu Marian Drăgulescu si „Alegeri potrivite” cu regula 80/20 Regula 80/20 (Principiul Pareto) in emisiunea Business Philosophy

In seara aceasta, invitatul emisiunii „Business Philosophy”  a fost multiplul campion olimpic si mondial la gimnastica, Marian Dragulescu.

Marian ne-a povestiti despre activitatea sa, despre performantele sportive  obtinute prin munca si perseverenta, dar si despre faptul ca isi doreste sa fie un mesager pentru promovarea miscarii si a sportului, astfel incat sa ne bucuram de un corp sanatos si plin de vitalitate.

Programele de miscare  fizica pe care Marian le deruleaza pe Facebook sunt accesibile online, tuturor, zilnic, de la orele 12:30.

 

Ce ne-a adus astazi rubrica „Alegeri Potrivite” cu  Ileana Vladut (terapeut holistic & coach)

Perioada urmatoare se refera la TRANSFORMARE, atat interioara cat si exterioara.  Actionam  (pana pe 5 iunie) astfel incat  sa ne transformam slabiciunile in virtuti, sa invatam din experientele trecutuului si sa mergem mai departe, fiind mai intelepti.

Cea mai pretioasa resursa este TIMPUL, singurul pe care nu il putem reface sau da inapoi, daca l-am consumat…ineficient

MARTE  ne-a indemnat la actiune si isi continua influenta acum, amplificata si de energia SOARELUI, de personalitatea noastra interioara cea mai profunda.

Eficienta Universului  se cere a fi aplicata si in viata noastra de zi cu zi.

Ne dorim fiecare sa depunem cat mai putin efort si sa obtinem maximum de efect . Adica sa  aplicam Regula 80/20: sa depui 20% efort pentru a obtine  80%  din rezultate.

Anumite activitati (20%) iti aduc majoritatea (80%) rezultatelor si a fericirii. Acelea iti determina de fapt STAREA TA INTERIOARA.

Daca starea interioara este in 80% din timp una buna, pozitiva, optimista, atunci viata ta va reflecta si in exterior acest lucru.

Principiul Pareto (cunoscut de asemenea ca regula 80/20 sau legea celor puțini dar critici) prevede ca, pentru multe evenimente, aproximativ 80% din efecte sunt produse de 20% din cauze.

 

Ce „Alegeri Potrivite” putem face in perioada care urmeaza si cum putem aplica Regula 80/20 (Principiul Pareto) pentru a deveni mai eficienti in toate ariile vietii, aflam de la Ileana Vladut, in materialul video de mai jos:

 

Pentru a ne alinia cu fluxul si energia globalaa Universului putem apela la  cele 3 chei ale unei vieti traite dupa Regula 80-20:

  1. Identifica Regula in 80% din tot ceea ce faci.

Fa-ti o lista cu ACTIVITATILE zilnice pe care le faci si TIMPUL alocat lor. Noteaza ce rezultate iti aduc fiecare din ele. Vezi ce activitati iti aduc cele mai mari rezultate (fie ca e vorba de bani, de sanatate, de implinire emotionala, ori profesionala)

SOLUTII :  prioritizeaza / identifica-ti aliatii / petrece mai mult timp in mediile in care  te incarci  cu energie pozitiva

Aplica asta in toate ariile vietii tale, ca sa verifici unde te afli acum si cum iti duci la indeplinire obiectivele.

Actiunile reusite presupun 80% atitudine si 20% aptitudine.

Probabil cunosti si tu oameni foarte buni la ce fac, dar cu atitudine gresita.

(Intr-o sedinta de o ora, asta inseamna sa vorbesti  maxim 12 minute, iar restul sa asculti.)

 

  1. Fii in cei 20%, minoritatea care aduce majoritatea beneficiilor.

Seteaza-ti intentia sa te tii de treaba :)))

  1. Concentreaza-ti energia asupra celor 20% din activitatile pe care iti place sa le faci si la care esti bun

Modifica-ti obiceiurile zilnice, lucreaza cu mentalul tau prin tehnici de vizualizare, hipnoza, meditatie, relaxare, sport…

Mi-ar placea sa faceti ALEGERI POTRIVITE ca sa profitati la maximum de Regula 80-20 in perioada urmatoare~

Fa mai putin, dar fa lucruri importante pentru TINE.

Ileana Vladut

 

Cuvinte cheie