Alegeri potrivite sau hazard? Joc responsabil

Emisiunea Business Philosophy de astazi l-a avut ca invitat special pe Liviu Popovici, președintele Romanian Bookmakers și al Asociației Joc Responsabil. Liviu ne-a vorbit impreuna cu moderatorii Romeo Chiriac și Laurențiu Ciornei despre activitatea pe care o conduce, despre ce face Patronatul pentru promovarea unui joc responsabil, cat si despre proiectele asociatiei, respectiv Antrenat de Majorat si Joc Responsabil.

Cum jocurile de noroc se practica sub o forma sau alta de peste 5000 de ani, cu siguranta ca ele vor fi si in continuare subiect fierbinti. Mai ales acum, cand incertitudinea, cat si restrangerea bugetului personal sau familial generat de restrictiile de pe piata muncii, impuse pe perioada pandemiei, suntem poate mai ispititi sa ne incercam norocul in scopul obtinerii unor castiguri venite …cu usurinta.

Ce „ALEGERI POTRIVITE” sa facem?

E necesar sa avem discernamant si sa facem diferenta intre intuitie si iluzie. Sigur ca este uneori util si frumos  sa ne folosim de iluzie, pentru a ne motiva si a ne crea energia necesara pentru a depasi obstacole si a merge mai departe, dar este important sa nu ramanem in iluzie. Sa intelegem ca in Univers exista mereu un echilibru care se pastreaza, indiferent cat de norocosi ne coinsideram, nu putem fi mereu doar castigatori sau doar perdanti,

Cum suntem deja in zodia Gemenilor, semn de aer, fluid, flexibil, dual, poate ca mintea si tentatiile ne ispitesc in mai mare masura sa cadem prada iluziilor. Pastrati-va insa  claritatea si …firea, astfel incat sa nu va intindeti mai mult decat va tine plapuma. Pastrati jocul de noroc in zona de divertisment si nu cadeti in adictie.

Sustinerea celor apropiati, a familiei, dar si a profesionistilor terapeuti sau psihologi este foarte importanta atunci cand jucatorul a trecut cu mult granita bunului simt si a caziut in patima jocului. Redobandirea controlului asupra obiceiurilor responsabile de joc le putem face apeland la psihoterapie, tehnici de vizualizare, hipnoterapie ori remediul floral Bach  de Nuc, cu rol de sustinere a consecventei si rol protector psihoemotional.

Dar mai bine urmariti materialul video de mai jos, ca sa vedeti ce alegeri potrivite puteti face pentru un joc responsabil. Si daca vrei sa urmaresti rubrica „ALEGEI POTRIVITE” si alte materiale legate de sanatate, vindecare si un stil de viata sanatos, te poti abona aici la canalul Youtube Ileana Vladut.

 

 

 

 

Cuvinte cheie