Alergarea – terapie ieftină și eficientă pentru depresie. Ce beneficii aduce sănătății mintale

Alergarea – terapie ieftină și eficientă pentru depresie. Ce beneficii aduce sănătății mintale

Alergarea ne-ar putea ușura depresia. Aceasta este concluzia unui nou studiu de la Universitatea Vrije din Amsterdam. In urma comparării efectelor antidepresivelor și ale mișcării asupra anxietății, depresiei și sănătății generale.

Alergarea nu aduce beneficii doar corpului, ci și minții FOTO Shutterstock
Alergarea nu aduce beneficii doar corpului, ci și minții. FOTO Shutterstock

Studiul a inclus 141 de pacienți care au avut depresie și/sau anxietate, anunță news.yahoo.com. Acestora li s-a oferit opțiunea de a alege să ia antidepresive ISRS  sau să participe la terapie de alergare în grup. Pentru o perioadă de 16 săptămâni. Se arată într-un comunicat de presă al universității.

Majoritatea pacienților – 96 dintre ei – au ales alergarea, în timp ce 45 au ales antidepresive.

Rezultatele studiului, prezentate la Congresul ECNP din Barcelona, au arătat că alergarea și medicamentele oferă aproximativ aceleași beneficii pentru sănătatea mintală.

În ceea ce privește sănătatea fizică, alergarea a demonstrat îmbunătățiri. In timp ce antidepresivele au avut un impact ușor negativ.

Un dezavantaj al alergării a fost că avea o rată de abandon mult mai mare, a constatat studiul.

Am vrut să comparăm modul în care exercițiile fizice sau antidepresivele vă afectează sănătatea generală. Nu doar sănătatea mintală”. A spus cercetătorul principal Brenda Penninx, profesor de la Universitatea Vrije, Amsterdam.  Când a prezentat lucrările la conferința ECNP din Barcelona.

O alegere în viața reală

Acest studiu le-a oferit persoanelor anxioase și deprimate o alegere în viața reală, medicamente sau exerciții”, a continuat ea. „Interesant, majoritatea a optat pentru exerciții fizice, ceea ce a dus la ca numărul din grupul de alergare să fie mai mare decât în ​​grupul de medicamente”.

Grupul antidepresiv a luat medicamentul Escitalopram (nume de marcă Lexapro), care este utilizat pentru a trata depresia și tulburarea de anxietate generalizată.

Grupul de alergare a participat la două până la trei sesiuni de grup „supravegheate îndeaproape” de 45 de minute pe săptămână.

Deși mai mulți oameni au ales terapia de alergare, doar 52% dintre ei au aderat la rutina de exerciții fizice – în timp ce 82% din grupul de antidepresive au continuat să ia cu regularitate medicamentele prescrise, se arată în comunicat.

Cuvinte cheie