Depășește anxietatea neplacută legată de somn prin reformularea gândurilor

Somnul este un proces atât de simplu și natural încât pare că ar trebui să fie ușor de atins, cu toate acestea, mulți dintre noi ne luptăm cu anxietatea legată de somn.

Fie că este vorba de incapacitatea de a adormi sau de treziri frecvente, obiceiurile noastre de somn pot avea un impact real asupra stării noastre de bine mentală și pot declanșa gânduri negative, greu de ignorat.

Aceste gânduri negative au un impact chiar mai mare asupra sănătății noastre decât problemele de somn în sine și ghiciți de ce? Ele pot provoca și mai multe probleme atunci când vine vorba de a obține un somn adânc și odihnitor.

Stephanie Romiszewski, somnolog și director al Programului Sleepyhead, a sintetizat cele mai comune gânduri negative legate de somn și am adunat alternative pentru a schimba puțin perspectiva și pentru a obține lucruri minunate pentru sănătatea și somnul tău.

Gândire negativă: „Nu voi putea adormi până în orele dimineții”

Reformulare: „Voi rămâne trează și mă voi bucura de seara mea până când simt că sunt destul de somnoroasă pentru a adormi”

„Realitatea este că nu întotdeauna vei putea adormi la ora la care te aștepți”, spune Stephanie. Nu trebuie să te îngrijorezi, uneori pur și simplu că nu ai o dorință puternică de a dormi la ora obișnuită.

Cea mai bună modalitate de a rezolva fizic problema somnului este de a construi o dorință constantă și puternică de a dormi, ceea ce se face petrecând mai mult timp trează în timpul zilei și evitând somnul de după-amiază și trezitul târziu. Dacă nu vrei să adormi, nu are sens să mergi la culcare prea devreme și să stai cu anxietate într-o cameră întunecată. Cu cât petreci mai mult timp trează, cu atât vei avea mai multe
șanse să adormi atunci când mergi la culcare.

Gândire negativă: „Sigur mă voi trezi în mijlocul nopții și nu voi putea să adorm din nou”

Reformulare: „Dacă mă trezesc în mijlocul nopții și nu pot adormi din nou, voi profita și voi aprecia timpul petrecut singură”

Atunci când te trezești în mijlocul nopții – poate pentru a bea un pahar de apă sau pentru a merge la toaletă – dacă deja anticipezi că nu vei putea să adormi din nou, ritmul inimii tale va crește și temperatura corpului va crește, și nu mai ai fiziologia potrivită pentru somn. Spuneți: „Dacă mă trezesc în mijlocul nopții și nu pot adormi din nou, voi profita și voi aprecia timpul petrecut singură”, poate fi vorba de lectură a unei cărți sau de recuperarea serialelor TV începute.

Cuvinte cheie