Alimentele perfecte pentru Micul-dejun. Ca să fii plin de energie de dimineață

Micul-dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei. Ne ajută să fim în formă maximă încă de la primele ore.

Există câteva alimente perfecte pentru gustarea de dimineață, care asigură un plus de energie, într-un mod foarte sănătos.
Fulgii de ovăz, printre alimentele recomandate dimineața FOTO Shutterstock
Fulgii de ovăz, printre alimentele recomandate dimineața FOTO Shutterstock

Ovăzul nu trebuie să lipsească de la micul-dejun. Carbohidrații complecși din acest aliment sunt transformați ușor de organimul nostru în energie, scrie click.ro.

Pe lista alimentelor recomandate se află și untul de arahide. Veți avea parte de o combinație excelentă de: proteine, calciu, fier, vitamina E, grăsimi, cât și antioxidanți. Trebuie să aveți mare grijă ca acesta să nu conțină zahăr adăugat.

 

Alimentul pe care trebuie să îl consumi la micul dejun: nu îngrașă, e sățios și stimulează bila leneșă

Deși e mic ține de foame mult timp. În acest aliment găsim proteine etalon, cu bioeficiență maximă pentru sinteza de țesuturi noi. Beneficiile sunt sănătate sunt surprinzătoare și mai mult decât atât, nu îngrașă fiind un aliat în curele de slăbire.

Este vorba de ou, un aliment cu o valoare nutritivă complexă. Dr. Mihaela Bilic spune că nimic nu satură mai tare și nu ține de foame mai bine decât oul.

Nimic nu satură mai tare și nu ține mai bine de foame decât oul. Și asta cu numai 80 calorii. Mai puneți lângă el un iaurt, o felie de pâine prăjită, 2-3 ridichi, castravete și ardei gras și masa-i gata! Unde mai pui că oul e colecistokinetic, stimulează bila leneșă și îmbunătășește digestia. Adevărul e că oul în sine e un aliment magic, un concentrat de nutrienți„, a precizat nutriționistul.

Un ou de aproximativ 50 de grame conține 80 de calorii repartizate astfel: 65 de calorii în gălbenuș și 15 calorii în albuș. Are 6,3 grame de proteine- 60% prezente în albuș și reprezentate în principal de albumină.  Conține 5,3 grame de grăsimi, prezente exclusiv în gălbenuș, din care 200 de miligrame este colesterol.

Oul nu are glucide și nici fibre, dar are vitamina A și D, prezente exclusiv în gălbenuș și tot grupul de vitamine B, inclusiv B12 și acid folic. Un ou acoperă 30% din doza zilnică de Omega 3. Culoarea gălbenușului este dată de hrana pe care o primește găina, în schimb culoarea cojii oului ține de rasa animalului.

Cuvinte cheie