Back to school, cu emotii pozitive!

Anul școlar 2021-2022 va începe de luni, 13 septembrie și va avea 34 de săptămâni.  Elevii vor avea două semestre și 4 vacanțe, dintre care una doar pentru cei din ciclul primar și copiii de grădiniță.

Semestrul I din anul școlar 2021-2022

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri în perioada 13 septembrie – 22 decembrie 2021. În acest interval copiii din ciclul primar și cei de grădiniță vor avea o vacanță de o săptămână, între 25 și 31 octombrie 2021.

În timpul semestrului I copiii vor avea o mini-vacanță de 2 zile, pe 30 noiembrie și 1 decembrie, când sunt zile libere legale pentru Sfântul Andrei, respectiv, Ziua Națională a României. O altă zi liberă va fi 5 octombrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Educației, dar ea se aplică în funcție de hotărârile luate de autorități.

Semestrul II

Al doilea semestru al anului școlar 2021-2022 va avea 20 de săptămâni și va începe pe 10 ianuarie. Ultima zi de școală va fi pe 10 iunie. Toți elevii vor avea vacanță de primăvară în perioada 15 aprilie – 1 mai 2022. De asemenea, pentru că pe 24 ianuarie (pică într-o zi de luni) când sărbătorim Mica Unire este zi liberă legală, copiii și părinții vor mai avea o scurtă vacanță. Altă zi liberă este 1 iunie 2022 (miercuri).

În prima parte a semestrului al II-lea elevii vor avea programul „Școala Altfel” în perioada 8 – 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Inceperea scolii aduce in fiecare an noi emotii perturbatoare (teama, nerabdare, incertitudine, panica, ingrijorare etc), mai ales in randul copiilor din clasele primare, care nu au dezvoltata disciplina si rabdarea sau sunt inca atasati de parinti.

Reamintim ca puteti apela pentru intreaga familie (parinti, copii, bunici) la consilierea prin terapie si remedii florale Bach, pentru a depasi intr-un mod bland, natural si eficient aceste stari generatoare de tensiune, care nu fac altceva decat sa scada si mai mult imunitatea, lasand loc bolilor.