Include vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B4, vitamina B5, vitamina B6, vitamina B9, vitamina B12, vitamina C, calciu, potasiu, magneziu, zinc, fosfor, cupru, fier, proteine, sodiu, carbohidrați și grăsimi. Alături de produsele obținute reprezintă surse importante de proteine, care pot echilibra sănătatea generală.
El poate fi ușor inclus în dietă și poate fi adăugat poate fi adăugat în preparate culinare, cum ar fi supe, pizza, gogoși, creme, prăjituri, dulceață și înghețată.
Poate întări sistemul imunitar
”Lactobacillus plantarum este o bacterie prezentă în laptele de bivoliță. Lactobacillus plantarum poate îmbunătăți absorbția mineralelor și a vitaminelor și poate stimula producția de proteine. Aceste probiotice pot crește protecția împotriva agenților patogeni din tractul gastrointestinal și pot întări imunitatea. Laptele de bivoliță ar putea avea natură probiotică și poate ajuta la creșterea imunității”, scrie medicool.ro.
Conține probiotice
Beneficiile laptelui de bivoliță pot include bacterii care sprijină sănătatea, denumite probiotice. Consumul de produse lactate cu probiotice poate ajuta la: scăderea nivelului de colesterol, gestionarea greutății, reducerea bolilor asociate inimii și diminuarea riscului de apariție a accidentului vascular cerebral. Poate avea efecte împotriva diabetului datorită concentrațiilor de probiotice.
Poate echilibra tensiunea arterială
Laptele de bivoliță poate oferi concentrații importante de potasiu, un mineral cu un rol major pentru echilibrul unei tensiuni arteriale stabile.
Potasiul acționează ca un vasodilatator care lărgește vasele de sânge și arterele. Astfel, asigură o circulație mai bună a fluxului sanguin. Potasiul poate preveni și alte complicații coronariene, cum ar fi întărirea arterelor.
Poate sprijini sănătatea inimii
Laptele fermentat poate conține bacterii precum Lactococcus Lactis, o specie de bacterie care ar putea fi bună pentru sănătatea inimii. Consumul regulat poate reduce nivelurile colesterolului, tensiunii arteriale și trigliceridelor.
Astfel, consumul zilnic ar putea sprijini sănătatea inimii, fiind printre beneficiile sale.
Poate susține sănătatea oaselor
”Oferă concentrații ridicate de calciu. Laptele de bivoliță are în compoziție multe minerale, precum: cupru, mangan, fosfor și zinc. Acestea contribuie la întărirea oaselor. În același timp, laptele de bivoliță are mai mult calciu decât laptele de vacă. Poate ajuta la prevenirea afecțiunilor la nivelul oaselor, cum ar fi osteoporoza și artrita”, potrivit NDTV Food.
Poate contribui la menținerea unei greutăți optime
Caloriile din laptele de bivoliță sunt mai mari spre deosebire de cele din laptele de vacă. Totodată, laptele de bivoliță poate conține bacteria Lactobacillus paracasei, care poate avea efecte împotriva instalării obezității.